search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Australian Open ή closed democracies;

05.01.2022 10:39
tzokovic_new

Η Αυστραλία είναι μια χώρα μακρινή, πολύ μακρινή, έτσι που τα Χριστούγεννα να τα γιορτάζει κατακαλόκαιρο! Βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Βέβαια, θα μου πείτε ότι στον σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχουν πλέον μακρινές χώρες, όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά, άρα μας αφορά.

Όπως αφορούσε όλον τον κόσμο και η Γουχάν που κανείς μας δεν ήξερε, όχι που πέφτει, αλλά αν υπάρχει… Κι όμως, η Γουχάν μας έστειλε τα… χαιρετίσματά της. Άρα, η κάθε ανοησία, η κάθε γελοιότητα, το κάθε λάθος, το κάθε κακό παράδειγμα, σε οποιαδήποτε άκρη του κόσμου, μάς αφορά. Όπως μας αφορά η σκανδαλωδώς αντιδημοκρατική εξαίρεση στην περίπτωση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έλαβε το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί στο Australian Open, αποκαλύπτοντας πως ταξιδεύει για τη χώρα με… ιατρική εξαίρεση! 

Υπάρχουν «ιατρικές εξαιρέσεις» στην πανδημία; Εξαιρέθηκε κανένας ηγέτης, εξαιρέθηκε κανένας παγκόσμιος ιεράρχης; Ποιος είναι αυτός ο απίθανος Σέρβος ο οποίος κυκλοφορεί με μια ρακέτα και στέλνει πάνω κάτω ένα μπαλάκι, που θα τύχει μιας τέτοιου είδους εξαίρεσης της οποίας δεν μπορεί να έχει ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή της Κίνας ή της Ρωσίας ενώ μπορεί ένας απερίγραπτος τύπος που παριστάνει τον αρνητή δίχως τις νόμιμες συνέπειες; Εδώ δεν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες, μπήκε σε καραντίνα η παγκόσμια κοινότητα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξαιρείται; Τόσο σημαντικό για την ανθρωπότητα είναι να κτυπάς ένα μπαλάκι πάνω-κάτω; Ή τόσο θλιβερά γελοία κατάντησε η ανθρωπότητα;

Τι ακριβώς χώρα είναι η Αυστραλία; Ποια η σοβαρότητά της όταν επιτρέπει σε μια κατάσταση διεθνούς πανικού αυτή τη γελοία και συνάμα προκλητική απόφαση-σοκ απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα; Επιτρέπει η Αυστραλία την είσοδο στη χώρα ανεμβολίαστων όπως ο Τζόκοβιτς; Αν ναι, τότε να τους στείλουμε όλους εκεί. Τι ακριβώς είναι το Australian Open που προκαλεί την παγκόσμια κοινή γνώμη; Πώς ακριβώς θα γίνουν σεβαστά τα μέτρα προστασίας όταν εξαιρούνται τόσο προκλητικά κάποιοι τυχάρπαστοι διάσημοι; Αυτή η απόφαση μήπως δεν είναι μια νομιμότατη πρόφαση άρνησης των μέτρων για τους αντιεμβολιαστές όλου του κόσμου; Γιατί να μην εξαιρεθεί από τα οποιαδήποτε μέτρα και απαγορεύσεις ο Ολλανδός, για παράδειγμα, αντιεμβολιαστής, ο Γάλλος αντιεμβολιαστής, ο Έλληνας αντιεμβολιαστής; Επειδή δεν πετούν πάνω κάτω το μπαλάκι;

Η εξαίρεση αυτή σε ένα κόσμο που όλα προβάλλονται και γίνονται ειδήσεις, αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι σε όλους τους πολίτες του πλανήτη που ακολουθούν τα μέτρα και την νομιμότητα. Στέλνει ένα μήνυμα απαξίωσης αλλά και απειθαρχίας, ένα μήνυμα  απογοήτευσης και ματαίωσης, ένα μήνυμα σκληρότερο κι από την πανδημία, ένα μήνυμα απόλυτου εξευτελισμού των αρχών της δημοκρατίας! Για ένα Australian Open, για έναν Τζόκοβιτς!

Διαβάστε επίσης:

Συγκαλυμμένη «ανοσία της αγέλης»

Οι συντάξεις δεν είναι παροχή χάριν φιλανθρωπίας, αλλά επιστροφή χρέους

2022: Μια απ’ τα ίδια;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42