search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:47
MENU CLOSE

Συγκαλυμμένη «ανοσία της αγέλης»

05.01.2022 08:31
koukoudaki_new

Οι διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έχουν οδηγήσει τη χώρα για ακόμα μία φορά στο χείλος του γκρεμού, με την πανδημία να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό κόστος και με παρελκυστικές πολιτικές, εξακολουθούν να αδιαφορούν τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την πορεία της χώρας συνολικά.  

Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρος  μας Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκκινήσει μια εκστρατεία με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που ακόμα φοβάται εξαιτίας της παραπληροφόρησης και της έλλειψης ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή η εμμονή της κυβέρνησης στην εμφανή πλέον ιδεοληψία της απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο παρά τα λεγόμενα της, δεν έχει ενισχύσει κατ’ ελάχιστο, οδηγώντας το σε πλήρη ασφυξία, έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση μεν, ουσιαστική  δε, στήριξη μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών κέντρων, και όχι το δημόσιο συμφέρον

Προφανώς βιώνουμε τα αποτελέσματα της προ πολλού ειλημμένης απόφασης για συγκαλυμμένη «ανοσία της αγέλης», άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει.

Ουσιαστική απάντηση στα παραπάνω είναι το να βρεθούμε με θέσεις και ψυχραιμία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που προκαλεί κοινωνική ανασφάλεια, πλήττει βάναυσα το βιοτικό επίπεδο, δεν θωρακίζει τη δημόσια υγεία και σταθερά συρρικνώνει τη δημοκρατία μας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από την έναρξη σχεδόν της πανδημίας ζητά την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και την ύπαρξη πλαφόν στις τιμές των προστατευτικών μασκών και περαιτέρω γενναία μείωση του κόστους των rapid και PCR test.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης «Ο» δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Σε ένα καθολικό φαινόμενο τα περιθώρια κέρδους θα έπρεπε να ήταν ελάχιστα. 

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αυξήσει τα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς κανένα κόστος, με ταυτόχρονη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δομών, για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου, αλλά και τον έλεγχο της διασποράς στην κοινότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, με ουσιαστικές και εφικτές προτάσεις, η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Και αυτό είναι που καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη.

*H Μάρα Κουκουδάκη είναι Πολιτική Επιστήμονας και Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστε επίσης:

Οι συντάξεις δεν είναι παροχή χάριν φιλανθρωπίας, αλλά επιστροφή χρέους

2022: Μια απ’ τα ίδια;

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42