search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:05
MENU CLOSE

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!

03.01.2022 11:18
emvolio_new

Για δεύτερη συνεχομένη χρονιά ευχόμαστε «πάνω από όλα υγεία!» και το εννοούμε, το αισθανόμαστε και πηγάζει από τα τρίσβαθα της ψυχής μας.

Με την κυριαρχία της Covid-19, όλοι μας θαρρώ, είχαμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την ανεκτίμητη αξία της υγείας. Ταυτόχρονα, μετράμε πλέον διαφορετικά την αξία της ζωής μας.

Από την αντίθετη πλευρά, όταν αυτό δεν συμβαίνει, έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε πόσο βαθιά είναι η παρακμή των σύγχρονων κοινωνιών μέσα από το φαινόμενο του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Έχουμε λοιπόν μιαν άλλου τύπου ακτινογραφία της παγκόσμιας κοινωνίας που μας αποκαλύπτει ότι ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν γύρισε τον χρόνο στο 2022 άλλα έχει μείνει καθηλωμένο σε περασμένους αιώνες…  Οι αντιεμβολιαστές μοιάζουν με πολίτες που μπήκαν στην χρονοκάψουλα και ξεβράστηκαν στο παρόν μας, όλοι αυτοί που δεν δέχονται να εμβολιαστούν εκθέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τον σύγχρονο πληθυσμό.

Η επέλαση της Όμικρον μας βρίσκει εκ νέου αντιμέτωπους με τον μέγιστο κίνδυνο. Ένα  κίνδυνο καταρχάς υγειονομικό που αντιμετωπίζεται κυρίως με τον εμβολιασμό και έναν δεύτερο κίνδυνο στον οποία μας εκθέτει η ανθρώπινη βλακεία η οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται. Το δίλημμα το οποία προσπάθησαν να αποφύγουν όλες οι δημοκρατικές τουλάχιστον κοινωνίες στον πλανήτη ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη ηλιθιότητα σε όλο το εύρος της. Μερικοί το θεωρούν αστείο, ωστόσο, δεν είναι, καθώς πρόκειται για μια τραγωδία που γεννά άπειρα, δημόσια και ιδιωτικά δράματα.  Αν το σκεφτεί κανείς απλά, όσο πιο απλά γίνεται, η μόνη διέξοδος τη στιγμή που μιλάμε στο υγειονομικό αδιέξοδο είναι ο εμβολιασμός -και ότι νέο προκύψει από την επιστήμη στο άμεσο μέλλον. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! 

Η μόνη λύση είναι η επιστήμη. Τα υπόλοιπα είναι θέμα καλής ή λιγότερο καλής διαχείρισης και άθλιων σκοπιμοτήτων διαφόρων πολιτικών τυχοδιωκτών που προσπαθούν να μετατρέψουν την πανδημία σε ευκαιρία εξουσίας. Άρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μονόδρομος, όλα τα υπόλοιπα από όπου κι αν προέρχονται, είναι επί μέρους υπεκφυγές. Η κοινή λογική λέει ότι η πανδημία αυτή δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα η παγκόσμια κοινότητα. Επίσης, μας λέει ότι όλος ο πλανήτης είναι ένας τόπος ενιαίος και αδιαίρετος για την πανδημία. Δεν υπάρχουν εθνότητες και σύνορα –μόνο εμβόλια.

Διαβάστε επίσης:

Πετώντας λάσπη στο παρελθόν για να λερωθεί το μέλλον

Η «κουλτούρα της ακύρωσης» επισημοποιημένη

Η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:00