search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:14
MENU CLOSE

Η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται

31.12.2021 07:00
gaitanis_new

Παρόλο που το 2021 ήταν μια χρονιά με κρίσεις και γεωπολιτικές εντάσεις, η ελληνική οικονομία κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν με επιτυχία, γεγονός που αναγνωρίζεται ήδη από Ευρωπαίους αξιωματούχους, θεσμούς, οίκους αξιολόγησης και επενδυτές.

Ο Προϋπολογισμός του 2022, ο τρίτος συνεχόμενος της κυβέρνησης που δεν περιέχει κανένα νέο φόρο, μειώνει υπάρχοντες και τελικά υπηρετεί στην πράξη την προεκλογική δέσμευση μας για ελάφρυνση των πολιτών από τους δυσβάστακτους φόρους που επιβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τη διετία 2020-2021, απλώσαμε “δίχτυ” προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνολικού ύψους 43 δισ. ευρώ, με στόχο να μειώσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία και να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Παράλληλα, βρίσκονται σε εφαρμογή μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι πως φέτος κατορθώνουμε να έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καλύπτοντας τις απώλειες εισοδήματος του 2020. Παράλληλα, η ανεργία μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, το εισόδημα των πολιτών αυξήθηκε, ενώ συνολικά έχουν γίνει 57 μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, ξένοι κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon, η Pfizer, η Cisco και η Digital Realty επενδύουν στη χώρα μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την προστασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν από 2,5 χρόνια, παρόλο που η υγειονομική κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι συνθήκες μεταβάλλονται. Τα αναπτυξιακά εργαλεία των επομενων ετών, όπως το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα και προσφέρει σπουδαίες επενδυτικές ευκαιρίες που τελικά θα προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα για όλους. Η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και η ζωή των Ελλήνων βελτιώνεται.

*O Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Η επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο Παπούλια

Η εκδικητική πορνογραφία ως αυτοτελές σεξουαλικό αδίκημα

Ο φόβος (της Covid-19) φυλάει τα έρμα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:07