search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:11
MENU CLOSE

Αποφυλακίζεται ο Χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος

10.01.2022 13:10
NIKOSMIXOS_1011

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί ο Χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο.

Στον καταδικασμένο σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, ωστόσο μέσω του συνηγόρου του, επικαλέστηκε λόγους υγείας ζητώντας την αποφυλάκιση του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στυλιανό Γρηγορίου, αν και ο εντολέας του είναι καρκινοπαθής στην φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ, όπως ανέφερε, χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε πως ο Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος στην υπόθεση στον οποίο αναγνωρίστηκε, από το πρωτόδικο δικαστήριο, το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και υπογράμμισε ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Νίκος Μίχος έχει, ήδη, εκτίσει μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή, ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή καθώς δεν έχουν προκύψει νέοι λόγοι σε σχέση με αυτούς που είχε επικαλεστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο τον καταδίκασε.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Φλώρινα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος (Videos)

Κορωνοϊός-Παγώνη: «Όχι σε απολύσεις των υγειονομικών»

Ενεργειακή φτώχεια: Πεθαίνοντας για λίγη ζεστασιά στην Ελλάδα το 2021

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58