search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:23
MENU CLOSE

Εκείνος & Εκείνος: Eπέστρεψαν με το τραγούδι «Δεν θυμάσαι» και τονίζουν πως «η τέχνη είναι θεραπευτική» (Video)

12.01.2022 07:00
ekeinos_ekeinos

Ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης που είναι γνωστοί ως «Εκείνος & Εκείνος», τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, που τόσα χρόνια έγραψαν και συνεχίζουν γράφουν ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι λέγοντας ανεπανάληπτες επιτυχίες, έδωσαν συνέντευξη στο topontiki.gr και μιλούν για όλους και για όλα.

Η διαχρονικότητα και η επιτυχία που συνεχίζεται 30+ χρόνια μετά, οι αλλαγές στη μουσική βιομηχανία, η επιτυχία του τραγουδιού «Δεν θυμάσαι», αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον είναι μόνο μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε με τον Νίκο και τον Κώστα.

Οι δύο δημιουργοί του συγκροτήματος μοιράζονται πολλά κοινά, καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά στο Πέραμα, είχαν κοινές παρέες και γεννήθηκαν την ίδια δεκαετία. Ο τραγουδιστής του σχήματος, Νίκος Καλλίνης, παίζει μαντολίνο από τα 8 του, κιθάρα από τα 12, έγραψε το πρώτο του τραγούδι 13 χρονών και στα 15 δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα.

Κάπου στο 1987, η ζωή οδήγησε τους δυο καλλιτέχνες να σκεφτούν σοβαρά το επόμενο βήμα τους από κοινού. Από το 1988 ως το 1991, οι «Εκείνος & Εκείνος» αφιέρωσαν καθημερινή ενασχόληση με το αντικείμενό τους, στιχουργικά και μουσικά. Πάμε όμως καλύτερα να μας τα πουν οι ίδιοι.

-Πού νομίζετε ότι οφείλετε η επιτυχία του συγκροτήματος «Εκείνος κι Εκείνος» και πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να κρατά τη διαχρονικότητά του;

«Η επιτυχία μας οφείλετε στα OXI που είπαμε κόντρα στα εύκολα NAI. Φυσικά το τίμημα το πληρώνουμε καθημερινά. Βλέπεις, σε αυτόν τον δρόμο τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Απλά είσαι αυτός που είσαι και προχωράς. Τουλάχιστον ξέρουμε που πηγαίνουμε!

Είναι ευλογία να θυμούνται και να σιγοψιθυρίζουν τα τραγούδια μας.

Πάει να πει ότι εκεί έξω υπάρχουν ακόμα όλα αυτά που αγαπήσαμε, που μας πόνεσαν, που μας παθιάσανε, μας τσαντίσανε και τα κάναμε τραγούδια όσο κι αν η εποχή μοιάζει πλέον με νεκροταφείο συναισθημάτων. Φόβος, ο νέος θεός.

Ο κόσμος αγαπά αυτούς που τραγουδούν τις αλήθειες του, αυτούς που συμμερίζονται τις αγωνίες του και τις χαρές του, όλα αυτά που τον καίνε.

Εμάς από την άλλη, μας οδηγεί πάντα η αγάπη μας για το τραγούδι, παίρνουμε δύναμη από την μουσική μας δημιουργία και επιστρέφουμε ένα μέρος αυτής της δύναμης στους φίλους μας. Επιτυχία τελικά είναι το να σε αποδέχεται κάποιος σαν δικό του άνθρωπο, το να μοιράζεσαι  κοινά συναισθήματα και αναμνήσεις, το ‘’Μαζί’’».

Φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της  επιτυχία σας «Δεν θυμάσαι». Πώς πήρατε την απόφαση για την επανεκτέλεσή του τραγουδιού ?

«Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γιορτάσουμε που είμαστε ακόμα ζωντανοί 30 χρόνια μετά, κι αυτό δεν είναι αστείο, πολλοί φίλοι και γνωστοί δεν τα κατάφεραν. Έτσι λοιπόν κάναμε αυτό που πάντα αγαπούσαμε να κάνουμε:  Bρεθήκαμε με φίλους, τα είπαμε μετά από καιρό, διασκεδάσαμε, θυμηθήκαμε, γελάσαμε και ξαναείδαμε με μια καινούργια ματιά το ‘’Δεν Θυμάσαι’’.

Σκεφτήκαμε να γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο με μια σειρά εκδηλώσεων αλλά αυτό που καταφέραμε  μέσα στο γενικότερο χαμό της πανδημίας, ήταν τελικά η διπλή επανέκδοση του ‘’Δεν Θυμάσαι’’.

Η πρώτη εκδοχή είναι η «2021 Version» με κάποιους συμπληρωματικούς στίχους μας που το φέρνουν στο σήμερα  και η δεύτερη είναι με τη συμμετοχή του NiVo Νίκου Βουρλιώτη και των Goin’Through που είναι ουσιαστικά ένα νέο τραγούδι. Ευχόμαστε να σας αρέσουν».

-Πόσο έχει αλλάξει η μουσική εδώ και 30 χρόνια που βγήκε το συγκεκριμένο τραγούδι?

«Ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο από τον κόσμο του 1991. Τελείως άλλες εποχές.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι επειδή κι εμείς αλλάζουμε είναι μια πρόκληση να παρατηρούμε τις αλλαγές των καιρών. Αλλά για εμάς που στα νιάτα μας διαβάσαμε πολλά βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αυτά που ζούμε σήμερα είναι ευκολάκι, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα: Ο θεός είναι ένας δημιουργικός DJ και πάντα θα μας σώζει την τελευταία στιγμή».

Τι να περιμένουμε τη νέα χρόνια από εσάς; Θα υπάρξουν και άλλες επανεκτελέσεις ή μήπως συναυλίες και live εμφανίσεις;                                                 

«Αυτήν την απάντηση μην την περιμένετε από εμάς, ο κόσμος είναι αυτός που θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε: Θέλει να μας ακούσει; μας έχει βαρεθεί; Μας έχει επιθυμήσει;

Όταν ανοίξουν ξανά οι πόρτες και οι καρδιές ξεκλειδώσουν, θα ξέρουμε κι εμείς τι πρέπει να γίνει!

Αλλά η αλήθεια είναι μία: «Η τυραννία δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμη των ιδεών».

Η έκφραση είναι ανάσα, είναι ζωή. Και η ζωή πάντα βρίσκει τον δρόμο της.

Η Τέχνη είναι θεραπευτική. Μπορεί να σε πάρει από το βυθό και να σε φτάσει στα αστέρια.

Γι αυτό, προσπαθούμε να σκεφτούμε διεξόδους και λύσεις μόνοι ή μαζί με άλλους κατ ‘ εξακολούθηση ονειροπόλους.

Καλή Αντάμωση».  

Διαβάστε επίσης

Νίκος Καββαδίας: Ο ποιητής που χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία (videos)

Δήμητρα Γαλάνη: Τραγουδά Τσιτσάνη με νέα ενορχήστρωση

Γιώργος Αλκαίος στον Αρναούτογλου: Ο λόγος που «εξαφανίστηκε» μετά την Eurovision – Γιατί άλλαξε επίθετο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:15