search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:24
MENU CLOSE

Υπερηχητικές προμήθειες

20.01.2022 12:49
rafale_new

Με κάθε σεβασμό, ο εξοπλισμός κάθε χώρας, ακόμη και αν ως οφειλόμενη ενέργεια ασφάλειας δεν επιδέχεται γενικότερης αντιρρήσεως, θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε σοβαρό πολίτη του κόσμου και όχι να τον βρίσκει πανηγυρίζοντα και εντρυφώντα όρων επίκαιρης πολεμικής ορολογίας.

Αναρωτιέμαι συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αποσκοπεί η πολιτική φιέστα πού συνοδεύει τις υπερηχητικές μας προμήθειες, ακόμη και αν ως αναγκαίο κακό γίνεται για αμυντική χρήση έναντι του προβληματικού μας γείτονα. Η επικοινωνιακή τυμπανοκρουσία όταν παρελαύνει μας απομακρύνει από τη βαθύτερη ουσία του ύψιστου ρητού «αμύνεσθαι περί πάτρις» νοθεύοντας ταυτόχρονα την κρίση του κάθε ορθά σκεπτόμενου.

Εξάλλου, όπως διδάσκει με θλιβερό τρόπο η ιστορία, η πολεμική σκακιέρα ενεργοποιείται και προλογίζεται από αμοιβαίους ανταγωνισμούς εξοπλισμού, απομακρύνοντας μας έτσι άλλο ένα βήμα από ένα άλλο ύψιστο αγαθό… εκείνο της ειρήνης.

Γ. Ν. Γ.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργάτες Μητσοτάκη: «Η πολιτική Μηταράκη στο μεταναστευτικό είναι πολιτική Μαξίμου»

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι καταψήφισαν την πρόταση Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από τη βάση

Γρηγόρης Δημητριάδης: Tweet με θερμά συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58