search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Αττική Οδός: Ο αυτοκινητόδρομος της ταλαιπωρίας – Οδηγοί αποκλεισμένοι έως και 6 ώρες μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας!

24.01.2022 16:17
attiki-odos-new

Εικόνες ντροπής καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική Οδό, με χιλιάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι επί ώρες κυρίως στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει την περιοχή βόρεια και ανατολικά του Υμηττού.

Οι εξωφρενικές καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και τις πέντε ώρες(!), με το κλείσιμο του κομβικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου που λειτουργεί ως “δαχτυλίδι” γύρω από την Αθήνα να ονομάζεται “λύση”! Και όλα αυτά, ενώ η κακοκαιρίαΕλπίς” είναι μεν σφοδρή, ήταν ωστόσο απολύτως προβλέψιμη, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν εδώ και πολλές μέρες για την έντονη χιονόπτωση που θα πλήξει το Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν όταν νταλίκες “δίπλωσαν”, αποκλείοντας την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οργή όμως προκαλεί το γεγονός ότι από την Αττική Οδό και την Τροχαία δεν απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών, απόφαση που ελήφθη για την Εθνική Οδό ΑθηνώνΛαμίας.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσον η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου ήταν προετοιμασμένη για την κακοκαιρία, με σχεδιασμό για τον αποχιονισμό και την ομαλή ροή των ΙΧ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση υπό συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης, όπως συμβαίνει σε περιοχές της βορείου Ελλάδας όπου τα οχήματα των κατοίκων είναι εφοδιασμένα με χιονολάστιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό πλήρωσαν διόδια για να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, καθώς η αναστολή είσπραξης διοδίων ήρθε μετά την εμφάνιση των προβλημάτων.

Η απάντηση της Αττικής Οδού

Στην τελευταία της ενημέρωση, η Αττική Οδός εκφράζει τη… λύπη της για την ταλαιπωρία των οδηγών, παραθέτοντας τον αριθμό των εκχιονιστικών οχημάτων που επιχειρούν – χωρίς αποτέλεσμα όμως – στον αυτοκινητόδρομο.

Αναλυτικά, αναφέρει:

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία Ελπίς «παγώνει» τους εμβολιασμούς σε Αττική και Εύβοια

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας – Θλίψη για τον τελευταίο λαϊκό ήρωα

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταθέσεις σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για τις τοξικολογικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01