search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:25
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πολικό ψύχος και παγετός, συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις – Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα (Video)

25.01.2022 08:40
xionoprosi-kakokairia-new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίς που πλήττει όλη τη χώρα, έχοντας προκαλέσει σωρεία προβλημάτων με διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές στην Αττική, τη στιγμή που έπειτα από σχεδόν 20 ώρες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ωστόσο, από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές αναμένονται και για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και από τα βόρεια και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και στην Αττική, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ποιες περιοχές αφορά η γενική αργία και τα κλειστά σχολεία

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κηρύχθηκε για σήμερα, Τρίτη, κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε έκτακτη ενημέρωση.

Στις παραπάνω περιοχές ισχύει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες δε θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Πώς έπρεπε να γίνει ο εκχιονισμός για να αποτραπεί το χάος – Το παράδειγμα της Παραλιακής (Video)

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα στις εξόδους της Αττικής Οδού- Ποια νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη 25/1 σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31