search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:06
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Ελπίς: Πτώσεις δέντρων στην Αττική από το βάρος του χιονιού «μπλοκάρουν» τους δρόμους (photos/videos)

24.01.2022 21:03
dentra-xioni98-new

Εκτός από το πυκνό χιόνι που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην πρωτεύουσα, οδηγοί και πεζοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πτώσεις δένδρων που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας οι πυκνές χιονοπτώσεις «έριξαν» δέντρα με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία. 

Ο κίνδυνος, παράλληλα, από τις ξαφνικές πτώσεις είναι μεγάλος, όπως δείχνει το βίντεο πίσω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο .

Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες, αυξάνοντας το ύψος χιονιού σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, αναλύοντας τα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ώρες, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προειδοποιεί για μια δύσκολη νύχτα, όπου αναμένεται να ενταθούν οι χιονοκαταιγίδες. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν με εξάρσεις και υφέσεις, δηλαδή με πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις αλλά και διαστήματα με πιο εξασθενημένες χιονοπτώσεις, ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, περίπου μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης, όπως σημειώνει οι δείκτες αστάθειας θα γίνουν πιο αυξημένοι με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις συνοδεία κεραυνών, ένα φαινόμενο σπάνιο αλλά πολύ εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι δύο διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες «Μήδεια» και «Ελπίς», για δύο συνεχόμενα έτη δηλαδή, είχαν να λάβουν χώρα στην Αττική από τα μέσα της δεκαετίας του ’30, δηλαδή εδώ και 80 με 90 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έκτακτη ενημέρωση από τον Χρήστο Στυλιανίδη (Video)

Κακοκαιρία Ελπίς: Χιόνια πλάι στο κύμα σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ζητεί η ΓΑΔΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04