search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:01
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιες περιοχές αφορά η γενική αργία και τα κλειστά σχολεία – «Συγγνώμη» από τον Χρήστο Στυλιανίδη

24.01.2022 20:35
attiki-odos-112-new

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κηρύσσεται για την Τρίτη κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε έκτακτη ενημέρωση.

Στις παραπάνω περιοχές θα υπάρξει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ούτε με τηλεκπαίδευση. Λίγη ώρα αργότερα, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε ότι στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και τα Δωδεκάνησα, τα οποία επίσης δοκιμάζονται από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Άλλωστε, όπως αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, τηλεκπαίδευση στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Επίσης, δεν θα διενεργηθούν σελφ τεστ. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί. Ολόκληρη η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση:

Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχέςς που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές“.

Σύμφωνα με τον υπουργό αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Για τους ανθρώπους που θα παραλαμβάνονται από τα σημεία απεγκλωβισμού και δεν μπορούν να φύγουν από την Αθήνα, είτε το κέντρο είτε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία φιλοξενία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία όπου θα μπορούν να μεταφέρονται και εκεί θα έχουν κάθε βοήθεια από όλες τις υπηρεσίες, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, για την κατάσταση που προκλήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου εξαιρούνται

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Επικράτειας που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μυκόνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΜ, θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν.

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία και αντίστροφα.

Στις Γραμμές 2&3 του Μετρό κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια έως το τμήμα της Δουκίσσης Πλακεντίας. Δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των συρμών από και προς Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δ. Πλακεντίας σε συρμούς του Προαστιακού.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΤΡΑΜ στη γραμμή Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος προσωρινός τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλαιό Δημαρχείο λόγω πτώσης δέντρου στην εναέρια γραμμή στο Κολυμβητήριο προς Βούλα. Στη γραμμή Πικροδάφνη – Σύνταγμα προσωρινός τερματικός είναι η στάση Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Ακινητοποιημένα είναι από το μεσημέρι λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σημειώνεται ότι καθυστερήσεις και πολλές ακυρώσεις πτήσεων είχαμε από το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ισχυρή σύσταση να μην υπάρξει καμία μετακίνηση

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, της τοπική αυτοδιοίκησης θα μείνουν όλη την νύχτα σε πλήρη ανάπτυξη, και θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν όπου απαιτηθεί.

Επιπλέον , απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

«Είναι μία δύσκολη νύχτα, συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε επιπτώσεις που θα είναι οδυνηρές για όλους μας», σημείωσε και επισήμανε: «Πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

«Οι δυνάμεις είναι παραταγμένες, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, το ύψος του χιονιού είναι πρωτόγνωρο σε μερικές περιοχές αλλά θεωρώ ότι οι παραταγμένες δυνάμεις θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το συμβάν. Θέλω να επαναλάβω τη συγγνώμη της Πολιτείας για όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρείας», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Εντωμεταξύ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική, αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Σχετικά με την παροχή ρεύματος ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, σημειώνονται διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα και λίγο πιο εκτεταμένα. Όπως επισήμανε ο υπουργός, δυνάμεις εκχιονισμού των δήμων της περιοχής, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής δουλεύουν για την διάνοιξη οδών ώστε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκτήσουν το συντομότερο δυνατόν πρόσβαση στα σημεία των βλαβών, τα οποία είναι περίπου 8-10.

«Ελπίζουμε το συντομότερο να έχουν πρόσβαση οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ , τα συνεργεία για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή», σημείωσε.

Τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας εντοπίστηκαν σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη. Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

Σε ό,τι αφορά την Αττική τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις 12 το μεσημέρι, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Γέρακας, Κάτω Σούλι, Σχοινιάς, Μαραθώνας, Λούτσα, Παλλήνη, Πικέρμι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Πεύκη, Κάντζα, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αλσούπολη, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Νέα Φιλαδέλφια, Πατήσια, Παγκράτι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται αυτήν την ώρα, σε τμήματα των περιοχών Ραφήνας, Ν.Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς, Ν.Ηρακλείου και Ψυχικού και Γραμματικού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Ν.Φιλαδέλφειας, Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Επίσης στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο. Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000 (εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών) μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και 211 1900 500.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ακόμη ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία ενώ τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε πολλές περιοχές, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται, ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε στην προηγούμενη έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης, οι προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, μέσα στις επόμενες ώρες, τα προβλήματα θα έχουν λυθεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, ενώ στο κομμάτι της Αττικής «τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε Νέα Μάκρη, Παλλήνη και Σπάτα».

Ο στρατός στην Αττική Οδό

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τις εικόνες ντροπής που καταγράφονται από τις 11 το πρωί στην Αττική Οδό, με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα.

Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό, καθώς θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία. Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό, λένε κυβερνητικές πηγές, ενώ νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε από την Τροχαία να μειωθεί η ροή των οχημάτων στην είσοδο στην Αττική Οδό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να απεγκλωβίζονται τα οχήματα και να γίνεται αποχιονισμός.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στα αιτήματα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έδωσε εντολή προκειμένου τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων από μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, με προσωπικό και μέσα, να συνδράμουν τις συνεχείς προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έως τώρα, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

– Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

– Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

– Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

– Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

– Έξοδος 17: Κάντζα

– Έξοδος 18: Παιανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό, συγκεκριμένα στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών που βρίσκονται στην Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και με συνδρομή εθελοντών όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και το ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Όπως εξήγησε, οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. Στα σημεία αυτά θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν και ασθενοφόρα και προσέθεσε ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σιγά σιγά με τη συνέργεια των τριών δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων και σε κάθε σημείο όπου θα φτάνουν οι δυνάμεις θα υπάρχει ο αξιωματικός που θα συντονίζει αυτή την προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ευθύνες στην Αττική Οδό ΑΕ επέρριψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν όταν νταλίκες “δίπλωσαν”, αποκλείοντας την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οργή όμως προκαλεί το γεγονός ότι από την Αττική Οδό και την Τροχαία δεν απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγώναπόφαση που ελήφθη το… απόγευμα.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσον η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου ήταν προετοιμασμένη για την κακοκαιρία, με σχεδιασμό για τον αποχιονισμό και την ομαλή ροή των ΙΧ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση υπό συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης, όπως συμβαίνει σε περιοχές της βορείου Ελλάδας όπου τα οχήματα των κατοίκων είναι εφοδιασμένα με χιονολάστιχα.

Στο μεταξύ, εκτός από το πυκνό χιόνι που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην πρωτεύουσα, οδηγοί και πεζοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πτώσεις δένδρων που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:
Αττική Οδός: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χάος – Μπαίνει ο στρατός για τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας – Θλίψη για τον τελευταίο λαϊκό ήρωα

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταθέσεις σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για τις τοξικολογικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:00