search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»-Στυλιανίδης: Κατηγόρησε την Αττική Οδό Α.Ε. για το χάος – «Θα αναζητηθούν ευθύνες» (Video)

24.01.2022 16:38
attikiodos

Ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Ευθύνες στην Αττική Οδό ΑΕ επέρριψε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης, κατηγορώντας την εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. “Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία και αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο βελτιώνεται σταδιακά. Είπε ακόμη ότι παρουσιάζονται σχετικά λίγα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Προέτρεψε τους πολίτες να επικοινωνούν, για κάθε πρόβλημα, μέσω του 112 που διαθέτει και σύστημα γεωεντοπισμού. Σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να μείνει ανοιχτή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καλώντας τους πολίτες να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σημείωσε ότι το Δημόσιο θα λειτουργήσει με τηλεργασία την Τρίτη, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες προς τους εργοδότες από το υπουργείο Εργασίας, για τους εργαζόμενους που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στη δουλειά τους λόγω καιρού.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι στις περιοχές που τα σχολεία είναι κλειστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Λευτέρης Οικονόμου: Περιορίστε τις μετακινήσεις

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Ανέφερε ότι στην Αττική επιχειρούν 3900 αστυνομικοί, ενώ το κέντρο της Άμεσης Δράσης έχει δεχτεί 300 κλήσεις για βοήθεια.

Σημείωσε ότι στην Αττική Οδό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αντιδρόμησης, ώστε να απεγκλωβιστούν τα οχήματα. Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας πάντως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Κάλεσε τους πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν προς νοσοκομείο να επικοινωνούν με τις αρχές και να μην επιχειρούν μόνοι τους να φτάσουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πατούλης: Δύσκολη μέρα, δύσκολη νύχτα

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην μεγάλη κινητοποίηση μέσων της Περιφέρειας Αττικής. Κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε κάθε περίπτωση να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΕΔΔΗΕ: Μεγάλη κινητοποίηση για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, ανέφερε τις περιοχές που σημειώνονται προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στην Αττική, μεγάλα προβλήματα σημειώνονται σε Νέα Μάκρη, Παλλήνη και Σπάτα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε περιοχές της Τήνου και της Εύβοιας, καθώς και στη Θήβα στην περιοχή της λίμνης Υλίκης.

Κολυδάς: Είχαμε προειδοποιήσει

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ξεκαθάρισε ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος κυρίως της κακοκαιρίαςΕλπίς“.

Σημείωσε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί με μεγάλη ένταση και μετά τις 20:00, όπως αρχικά αναμενόταν. Η σφοδρή χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τα μεσάνυχτα, ενώ το βράδυ το ύψος του χιονιού θα είναι μεγάλο.

Στο Λεκανοπέδιο, ύφεση αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης. Συνολικά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από την Πέμπτη.

Προειδοποίησε για ισχυρό παγετό που θα ακολουθήσει μετά την ύφεση της χιονόπτωσης.

Διαβάστε επίσης:

«Τύμπανα» Πολέμου στην Ουκρανία: Για «δυτική υστερία» κάνει λόγο η Μόσχα

Πέθανε ο σχεδιαστής Τιερί Μιγκλέρ

Σε «κλοιό» χιονιά ο πλανήτης – Πού καταγράφηκε ρεκόρ χιονόπτωσης!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:11