search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:31
MENU CLOSE

Σε «κλοιό» χιονιά ο πλανήτης – Πού καταγράφηκε ρεκόρ χιονόπτωσης!

24.01.2022 00:05
Camels_new

Περιμένοντας το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Ελλάδα, ακραία επίσης καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις χώρες του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.

Στο Ιράν καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας στο ύψος του χιονιού, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να πολιορκείται από την κακοκαιρία, η οποία αφήνει πίσω της αρκετούς νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Τουρκία με έντονες χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά την Κωνσταντινούπολη όταν υπεραστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Στην ευρύτερη περιοχή έξω από την πόλη, 36 οχήματα ενεπλάκησαν σε μια τεράστια καραμπόλα με τουλάχιστον 25 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Τα στενά του Βοσπόρου έκλεισαν λόγω χαμηλής ορατότητας, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση της κακοκαιρίας.

Τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων δύο δεκαετιών ζει το Ιράν. Οι βόρειες και οι δυτικές περιοχές της χώρας έχουν πνιγεί στο χιόνι και το δριμύ ψύχος έχει εκτοξεύσει την κατανάλωση φυσικού αερίου σε τέτοιο βαθμό που οι αρχές καλούν τους πολίτες να φορούν ζεστά ρούχα και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα τροφοδοσίας.

Χιονοπτώσεις σαρώνουν πολλές αμερικανικές Πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα όπου ο παγετός προκάλεσε τη ολίσθηση ενός αεροπλάνου κατά την προσγείωση.

Το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο και κατέληξε σε λασπωμένο χωράφι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Στη Φινλανδία, το χιόνι συνδυάζεται με Βόρειο Σέλας δημιουργώντας παραμυθένια τοπία προς απόλαυση κάποιων τυχερών σκιέρ.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έρχεται το 2ο κύμα – Την Δευτέρα η πιο επικίνδυνη μέρα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μήνυμα από το 112 (Photo & Video)

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά και τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη -Τι αποφάσισε η Περιφέρεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:30