search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:21
MENU CLOSE

Πέθανε ο σχεδιαστής Τιερί Μιγκλέρ

24.01.2022 08:58
Thierry_Mugler

Ο γάλλος σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τα χρόνια του 1980, απεβίωσε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από «φυσικά» αίτια, ενημέρωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ποιος ήταν ο Τιερί Μιγκλέρ

Ο Μάνφρεντ Τιερί Μιγκλέρ γεννήθηκε το 1948 στο Στρασβούργο της Γαλλίας και από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στο σχέδιο.

Όταν ήταν μόλις 9 ετών άρχισε να μελετά κλασικό χορό, ενώ από την ηλικία των 14 χόρευε στο μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Ρήνου.

Σπούδασε σχέδιο στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου και στα 24 του μετακόμισε στο Παρίσι και αρχίζει να σχεδιάζει ρούχα για τις παρισινές μπουτίκ. Στα 26 η φήμη του εκτοξεύεται και σχεδιάζει πλέον για μεγάλους οίκους του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου και της Βαρκελώνης.

Το 1973 ο Μάνφρεντ Τιερί Μιγκλέρ παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή και κάνει αίσθηση το τολμηρό του στιλ γεμάτο λάμψη και χρώμα, με συμπαγείς, συγκροτημένες δημιουργίες, που εκτοξεύουν την καριέρα του.

Το 2001 αποσύρεται από τις πασαρέλες και αφοσιώνεται στον σχεδιασμό ενδυμάτων και κοστουμιών για μεγάλες παραγωγές.

Διαβάστε επίσης:

Σε «κλοιό» χιονιά ο πλανήτης – Πού καταγράφηκε ρεκόρ χιονόπτωσης!

Βέλγιο: Ξύλο, δακρυγόνα και επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία (Video & Photo)

Ουγγαρία: Nεκρή και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58