search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Τον φάκελο «Γυναικοκτονίες» ανοίγει η εκπομπή «Special Report»

28.01.2022 17:52
gynaikoktoniarodos98-new

Την ώρα που τα περιστατικά έμφυλης βίας, που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται, το «Special Report» ανοίγει σήμερα, 28/1 (ΑΝΤ1, 24.00) τον φάκελο των γυναικοκτονιών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, ο χρόνος σταμάτησε για την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά. Η εκπαιδευτικός από τη Ρόδο έπεσε νεκρή, δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της, λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους.

Ήταν η 11η στην «κόκκινη» λίστα των γυναικών που δολοφονήθηκαν από νυν και πρώην συντρόφους ή συζύγους τους το 2021. Ακολούθησαν, ως το τέλος της χρονιάς, ακόμη έξι γυναικοκτονίες!

Τι μορφή μπορεί να πάρει η βία απέναντι σε μία γυναίκα; Πότε και γιατί ενδέχεται να κλιμακωθεί και να καταλήξει σε γυναικοκτονία; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των δραστών που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά;

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος ταξιδεψε στη Ρόδο και συνάντησε  την οικογένεια και τις κοντινές φίλες της Ντόρας Ζαχαριά.

Μέσα από αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και μοναδικές μαρτυρίες, ξετυλίγεται η ιστορία της σχέσης της με τον μετέπειτα δολοφόνο της.

Τι συνέβη προτού ο Κώστας Μοίρας στρέψει το όπλο του προς την 32χρονη γυναίκα και, λίγο αργότερα, προς τον εαυτό του;

Στο φως, έρχονται στοιχεία για τη συμπεριφορά του, αλλά και το ταραγμένο παρελθόν που φαίνεται να έκρυβε

Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με κάποιο τρόπο η δολοφονία της Ντόρας;  Στην κάμερα της εκπομπής μιλά και μία πρώην σύντροφος του δράστη που βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

Η εγκληματολόγος Έλενα Συρμαλή και η συνεργάτης του Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα» Μαρίνα Φαρμακίδη, φέρνουν στο προσκήνιο το μοτίβο συμπεριφοράς των δραστών, τις μορφές που μπορεί να λάβει η έμφυλη βία, και αναλύουν γιατί μας απασχολούν όλο και πιο συχνά υποθέσεις με θύματα γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Μυθικό ποσό σε μετρητά από τους The New York Times για την εξαγορά της αθλητικής ιστοσελίδας «the Athletic»

Κινητικότητα στα ΜΜΕ – Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο εφημερίδες

Σασμός – Spoiler: Πέφτει νεκρή – Η οικογένεια ξεκληρίζεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:11