search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:08
MENU CLOSE

Γεωργία Μπίκα: Μου ζήτησαν ούρα μετά από 10 ώρες στο τμήμα, δεν έδωσαν εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο (video)

02.02.2022 10:28
georgiabika_tmima

Σημαντικές καθυστερήσεις και παραλείψεις στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καταγγέλλει η Γεωργία Μπίκα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

Μιλώντας μέσω Instagram στον Μάκη Τραιανταφυλλόπουλο η 24χρονη που έχει καταγγείλει τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς απαντάει σε όσα ισχυρίστηκαν σε ανακοινώσεις τους ΕΛΑΣ και ιατροδικαστές.

Όπως λέει, αν και πήγε στο τμήμα στις 12 το μεσημέρι, της ζητήθηκε να δώσει ούρα στις 10 το βράδυ και αφού οι αστυνομικοί την είχαν στείλει να βρει μόνη της ουροσυλλέκτες, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν….

Άρα σύμφωνα με όσα λέει η 24χρονη το δείγμα ελήφθη 18 περίπου ώρες μετά τη στιγμή που η Γεωργία καταγγέλλει ότι βιάστηκε…

«Η ψυχολογία μου δεν είναι και η καλύτερη. Αν και δεν περιμέναμε εμείς αυτά τα αποτελέσματα για να αποδείξουμε κάτι, αλλά θα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο.

Εκείνη την ημέρα, την 1η Ιανουαρίου, πήγα απ’ την πρώτη στιγμή το αστυνομικό τμήμα. Στις 12 ήμουν εκεί. Μου πήρε κατάθεση ο ένας αστυνόμος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είπα ότι ήταν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δεν έδωσε εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο. Άλλαξαν βάρδια, οπότε ο αστυνόμος του περιπολικού πήγε και είπε ότι “τόση ώρα κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο”» αναφέρει η Γεωργία Μπίκα.

«Δεν αληθεύει ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Μου είπαν ότι εγώ έπρεπε να τους πάρω. Γύρω στα 40 λεπτά έψαχνα φαρμακείο. Δεν μπορούσα να περπατήσω, δεν μπορούσα να δω, έβλεπα θολά, έψαχνα με GPS αυτά που εφημερεύουν, δεν τα έβρισκα. Νέκρωναν τα πόδια μου. Γύρισα και πήρα το αυτοκίνητο, έβαλα GPS στο κινητό μου και βρήκα ένα, έτσι πήγα και πήρα με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Γύρισα, αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα. Περίμενα να μου πουν πότε μπορούν και είμαι έτοιμη να δώσω. Γύρω στις 21:00 η ώρα μου είπαν “όποτε είσαι έτοιμη μπορείς να πας να δώσεις” και στις 22:00 έδωσα. Επίσης, να πω ότι σε όλη αυτή τη διάρκεια εγώ είχα πάει ήδη στην τουαλέτα 4-5 φορές, είχα αποβάλει πολλά υγρά. Είχα φάει, είχα αναγούλες, οπότε είχα και πρόβλημα σε αυτό. Δεν ήξερα αν έφυγε, γιατί ρώτησα και μου είπαν ότι δεν παίζει ρόλο, οπότε δεν κάναμε άμεσα αυτή την ενέργεια».

«Το χάπι του βασμού δεν ανιχνεύεται μετά από 12 ώρες»

Την ίδια ώρα ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επεσήμανε ότι το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί στα ούρα μετά από 12 ώρες ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι δεν ελήφθη από τη Γεωργία δείγμα αίματος.

Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονος καταλογίζει σοβαρά λάθη τόσο στον χρόνο λήψης των δειγμάτων, όσο και στη διαχείριση των δειγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τα αποτελέσματα.

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Το δείγμα λήφθηκε 18 ώρες μετά

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εξέδωσε και ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 19χρονο Άλκη – Τρεις προσαγωγές υπόπτων (Video)

ΔΕΔΔΗΕ: Έρχεται απαλλαγή από τα τέλη χρήσης δικτύου για τους πληγέντες της «Ελπίδας»

Κορωνοϊός: Επίθεση Βασιλακόπουλου σε ανεμβολίαστους – «Είμαστε πλούσιος λαός, μεγαλώστε τα πρόστιμα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:08