search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:06
MENU CLOSE

Γούπι Γκόλντμπεργκ: Εκτός ABC για προσβλητικά σχόλια κατά του Ολοκαυτώματος

02.02.2022 11:24
goldberg_new

Οργή προκάλεσαν όσα ανέφερε για το Ολοκαύτωμα η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ από την εκπομπή της στον δίκτυο ABC με συνέπεια να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στον «πάγο» έβαλε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Γούπι Γκολντμπεργκ το τηλεοπτικό δίκτυο ABC εξαιτίας προκλητικών απόψεων για το Ολοκαύτωμα στον αέρα της (καθημερινής) εκπομπής της «The View».

Με αφορμή την απαγόρευση βιβλίου κόμικς για το Ολοκαύτωμα από το πρόγραμμα σπουδών και τις σχολικές βιβλιοθήκες σε πολιτείες των ΗΠΑ η Γκόλντμπεργκ είπε ότι το Ολοκαύτωμα δεν είναι φυλετικό-ρατσιστικό ζήτημα, αλλά ότι περίπου είναι θέμα συμπεριφοράς ανθρώπου σε άνθρωπο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αμερικανικού μιντιακού οργανισμού.

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ απομακρύνθηκε -κατ’αρχάς- προσωρινά από το «The View».

Η πρόεδρος του ABC News, Κίμπερλι Γκόντγουιν, έκανε την ανακοίνωση σε υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει το The Hollywood Reporter.

«Με άμεση ισχύ, αποβάλλω τη Γούπι Γκόλντμπεργκ για δύο εβδομάδες για τα εσφαλμένα και οδυνηρά σχόλιά της», έγραψε η Κιμ Γκόντγουιν.

«Αν και η Γούπι ζήτησε συγγνώμη, της ζήτησα να αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί και να μάθει για τον αντίκτυπο των σχολίων της. Ολόκληρος ο οργανισμός ABC News στέκεται αλληλέγγυος στους Εβραίους συναδέλφους, τους φίλους, την οικογένεια και τις κοινότητες μας», τόνισε η πρόεδρος του τηλεοπτικού οργανισμού με την παγκόσμια εμβέλεια.

«Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά απαραίτητες», πρόσθεσε. «Μόλις την περασμένη εβδομάδα παρατηρούσα ότι η κουλτούρα στο ABC News είναι δυναμική, ευγενική, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό και διαφάνεια. Τα σχόλια της Γούπι δεν ευθυγραμμίζονται με αυτές τις αξίες», πρόσθεσε.

Η Γκόλντμπεργκ έκανε τα σχόλιά της κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με την απαγόρευση του βιβλίου κόμικ «Maus» με θέμα το Ολοκαύτωμα από το πρόγραμμα σπουδών και τις σχολικές βιβλιοθήκες σε πολιτείες των ΗΠΑ.

«Ας είμαστε ειλικρινείς για αυτό γιατί το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Δεν είναι θέμα φυλής. Δεν είναι θέμα φυλής. Πρόκειται για την κτηνωδία ανθρώπου προς άνθρωπο», είπε η ηθοποιός και παρουσιάστρια του τοκσόου.

«Αλλά πρόκειται για λευκούς υπέρμαχους της υπεροχής που διώκουν τους Εβραίους», αντέτεινε η συμπαρουσιάστριά της, Άνα Ναβάρο.

«Αλλά αυτές είναι δύο λευκές ομάδες ανθρώπων!» απάντησε η Γκόλντμπεργκ. «Ας μιλήσουμε για αυτό που είναι. Είναι το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ο ένας στον άλλον. Δεν έχει σημασία αν είστε μαύροι ή λευκοί, Εβραίοι, είναι ο ένας προς τον άλλον».

Μετά την εκπομπή, η Γκόλντμπεργκ ζήτησε συγγνώμη μέσω του Twitter.

Ακολούθησε η συγγνώμη της ηθοποιού κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Τρίτης, παραδεχόμενη ότι έκανε λάθος.

«Το Ολοκαύτωμα αφορά πράγματι τη φυλή, επειδή ο Χίτλερ και οι Ναζί θεωρούσαν τους Εβραίους κατώτερη φυλή», είπε.

«Τώρα, οι λέξεις έχουν σημασία και οι δικές μου δεν αποτελούν εξαίρεση. Μετανιώνω για τα σχόλιά μου και έκανα λάθος. Στέκομαι επίσης πλάι στους Εβραίους», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΚΑΪ: «Σοκ στον αέρα» με την ηλικία του δημοσιογράφου Γιώργου Τσελίκα

Σασμός – Spoiler: Πρώτη συνάντηση μετά τον φόνο για Αργυρώ και Αστέρη

«Καθημερινή»: Απόσταση της εφημερίδας από το Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:03