search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:26
MENU CLOSE

Επιπλοποιοί «σφάζονται» για το… τραπέζι του Πούτιν!

18.02.2022 11:20
poytin-makron-new

Ένταση με αφορμή το τραπέζι που είδαμε να πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις των δυτικών ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες.

Μπορεί το εν λόγω τραπέζι να προκάλεσε ποικίλα σχόλια κυρίως αναφορικά με το μήκος του, καθώς αγγίζει τα έξι μέτρα, ωστόσο, πλέον το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στον δημιουργό του με δυο επιπλοποιούς να «σφάζονται» υποστηρίζοντας ο καθένας ότι είναι δικό του δημιούργημα.

Συγκεκριμένα, ο Βιθέντε Ζαραγόζα, επικεφαλής της ομώνυμης επιπλοποιίας στο Αλκασέρ, κοντά στη Βαλένθια, τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως το τραπέζι είναι έργο των χειρών του.

Μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, μάλιστα, είπε ότι μόλις είδε τη φωτογραφία με τους Πούτιν-Μακρόν στα δύο άκρα του τραπεζιού, άρχισε να το μελετά εξονυχιστικά για τυχόν ατέλειες.

«Το μάτι που πιάνει και τα παραμικρά ελαττώματα για να βελτιωνόμαστε συνεχώς», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι το τραπέζι κατασκευάστηκε από λευκή αλπική οξιά με μαρκετερί από φύλλα χρυσού.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο Ρενάτο Πολόνια, ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιπλοποιίας Oak στο Κόμο, που διεκδίκησε πρώτος την κατασκευή του τραπεζιού του Πούτιν, έμεινε άναυδος όταν άκουσε τους ισχυρισμούς του Ισπανού συναδέλφου του.

«Κοιτάξτε, το άκουσα κι ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Έφτιαξα αυτό το έργο το 1995-96 και μάλιστα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του τραπεζιού σε βιβλία, κυρίως ρωσικά, το 2000. Αυτός ο άνθρωπος, που δεν το γνωρίζω, λέει ότι έφτιαξε το τραπέζι αυτό το 2005, άρα κάτι δεν κολλάει εδώ. Εμείς έχουμε αποδείξεις όλα τα πιστοποιητικά κατασκευής κι ακόμη και την αναγνώριση της δουλειάς μας από τον Ρώσο πρόεδρο, που τότε ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο «πόλεμος» για το τραπέζι συνεχίζεται…

«Έχουμε φτιάξει μεγαλύτερα και ομορφότερα τραπέζια, αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες αυτού του τραπεζιού ένιωσα περήφανος ως Ισπανός και μάλιστα από τη Βαλένθια» δήλωσε ο Ζαραγόζα με δάκρυα στα μάτια.

Ο Πολόνια, από την άλλη, παραμένει ασυγκίνητος: «Τα βιβλία που δημοσιεύτηκαν το 2000 δείχνουν την εσωτερική διακόσμηση του κτιρίου του Κρεμλίνου όπου βλέπετε τη φωτογραφία του τραπεζιού που εμείς φτιάξαμε», λέει και προσθέτει: «Ίσως ο Ισπανός τύπος να έφτιαξε ένα αντίγραφο που κατέληξε κάπου αλλού, ποιος ξέρει. Για τραπέζι μιλάμε, όχι για αεροπλάνο. Μπορεί να έφτιαξε αντίγραφο»…

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Έτοιμο το πακέτο των κυρώσεων αν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία

Κρίση στην Ουκρανία: Σε «θέση μάχης» αμερικανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις

Μπλίνκεν στο ΣΑ του ΟΗΕ: Αυτό είναι το σενάριο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:26