search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς του: «Δουλέψτε γιατί χανόμαστε»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2217
17/02/2022
19.02.2022 07:00
kyriakos_new2

Τέλος στα σενάρια των εκλογών και της αλλαγής του εκλογικού νόμου επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός με την πρόσφατη συνέντευξή του, σε μια προσπάθεια οι υπουργοί της κυβέρνησής του να συγκεντρωθούν και πάλι στο έργο τους και όχι στην εκλογική πελατεία τους.

Αυτό συνέβη επειδή οι πληροφορίες που έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι η πλειονότητα των υπουργών του κυβερνητικού σχήματος επιδίδεται μετ’ επιτάσεως σε προεκλογικές υποσχέσεις με ψηφοθηρική διάθεση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το κυβερνητικό έργο.

Αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που υπάρχει στην κυβέρνηση εξ αιτίας των μηνυμάτων που εστάλησαν από την Ευρώπη και τους θεσμούς, τα οποία έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την τακτική των παροχών, καθώς τα νούμερα δεν βγαίνουν

Οι πληροφορίες λένε ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι αφού τα μηνύματα που φτάνουν στην πρωτεύουσα της Ευρώπης λένε πως τα μολύβια έχουν κατέβει στα υπουργικά γραφεία τη στιγμή που συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις άλλα και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί.

Οι ευρωπαϊκές μουρμούρες θορύβησαν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας λέγοντας: «Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα, στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα, που στηρίζουν πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

Ξανά – μανά ο ανασχηματισμός

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ωστόσο ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», στο κυβερνητικό στρατόπεδο δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Μητσοτάκης θα θελήσει να πάει με ένα νέο σχήμα στις κάλπες.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πάει στις εκλογές με το υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας μόνο κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Η μία και σημαντικότερη έχει να κάνει με την απομάκρυνση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη από το πόστο του. Προκειμένου, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην χρεωθεί την επιλογή του, όλα δείχνουν ο Κύπριος πολιτικός θα εγκαταλείψει μόνος του τη χώρα με πρόσχημα τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη μεγαλόνησο.

Ο φόβος της Ακροδεξιάς

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι οι οποίες διορθωτικές κινήσεις γίνουν θα έχουν δεξιό υπόβαθρο, καθώς οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ότι η Ν.Δ. χάνει μεγάλο ποσοστό προς τα δεξιότερα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή ή που αναμένεται να δημιουργηθούν.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε ότι η κυβέρνηση τον έχει αποκλείσει μιντιακά από παντού, προφανώς εισπράττει τις συνέπειες των δημοσκοπήσεων, καθώς μυστικές μετρήσεις δείχνουν ότι έχει σοβαρή απήχηση στο σκληρό δεξιό και πατριωτικό κοινό.

Καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. βρίσκεται σε συζητήσεις με πολιτευτές που κινούνται σε αυτό τον χώρο, η δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά του θα έφερνε πολλά και σοβαρά προβλήματα στο κυβερνών κόμμα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα ποσοστό 5% – 6%, το οποίο θα ακολουθούσε τον Μπογδάνο και τους πέριξ αυτού δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη Ν.Δ.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί οι οποίοι κατά καιρούς, σχολιάζοντας τις κακές επιδόσεις της κυβέρνησης, υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι υπουργοί είναι τεχνοκράτες, εξωκοινοβουλευτικοί, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και νεοφιλελεύθεροι θεωρητικοί, οι οποίοι στην πραγματικότητα αδυνατούν να δράσουν με ρεαλισμό λύνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία.

Τα παράπονα αυτά έχουν φτάσει πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία παρέμβαση αφού, όπως υποστηρίζουν όσοι κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, και το μεγαλύτερο κομμάτι των συνεργατών του Μητσοτάκη προέρχεται από άλλα κόμματα.

Από τις Πρέσπες στον αντιεμβολιασμό

Προκειμένου, λοιπόν, να συγκρατήσει τις δυσαρεστημένες δεξιές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη Ν.Δ., οι οποίες αναζητούν άλλη πολιτική στέγη, ο Μητσοτάκης επιθυμεί να τονώσει την κυβέρνησή του με πρόσωπα που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της δεξιάς πατριωτικής παράταξης.

Με λίγα λόγια θέλει να κάνει άνοιγμα σε αυτό το κομμάτι που του έδωσε την πρωτιά στις εκλογές του 2019 και με το οποίο είχε συμπορευτεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όλη η φιέστα με τον αγιασμό στα Rafale και την κυβερνητική εμμονή να αναδειχθεί ως κυρίαρχο θέμα η αγορά των γαλλικών αεροσκαφών έχει να κάνει ακριβώς με αυτόν τον σχεδιασμό της προσέγγισης των δεξιών ψηφοφόρων που έχασε αυτά τα δυόμισι χρόνια.

Μόνο που τη συγκεκριμένη στιγμή, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, υπάρχει μια σοβαρή ειδοποιός διαφορά. Πολλοί από τους ακραίους δεξιούς πατριώτες που εμφανίστηκαν να συστρατεύονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα ανήκουν και στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, οι οποίοι πνέουν μένεα εναντίον της κυβέρνησης.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η προσέγγιση αυτού του κομματιού των ψηφοφόρων, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, πολύ δύσκολα θα βρεθεί δίπλα στον Μητσοτάκη. Μάλλον απέναντί του θα τους βρει…

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για τη «σωτηρία» της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας

Μητσοτάκης – Αλ Σίσι: Προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Τσίπρας – Βουλή: «Γαλάζια παιδιά παντού, ενώ η κοινωνία στενάζει-Θα καταργήσουμε τον νόμο για τον ΕΦΚΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:45