search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Πάτρα: Η μαρτυρία της δασκάλας της Τζωρτζίνας και τα ερωτήματα για το μοτίβο του θανάτου (Videos)

20.02.2022 12:31
patra

Για την Τζωρτζίνα και τη σχέση της με τη μικρότερη αδελφή της, Μαλένα, μίλησε η δασκάλα του 9χρονου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή.

«Ήμουν η δασκάλα της Τζωρτζίνας, στο νηπιαγωγείο, το 2019, όταν έφυγε το πρώτο τους παιδάκι, η Μαλένα. Είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, ήταν πολύ αγαπημένες και η Τζωρτζίνα μιλούσε πάρα πολύ για την αδερφή της, ήταν πολύ δεμένες», περιέγραψε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι η Τζωρτζίνα χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί. Όταν έφυγε η Μαλένα, κράτησαν το παιδί δύο μέρες και μετά συμφώνησα ότι έπρεπε να γυρίσει το περιβάλλον του σχολείου, κοντά στα παιδάκια του σχολείου, στους φίλους τους (….). Ήταν κάπως στεναχωρημένο τον πρώτο καιρό, ήθελε να είναι κοντά μου, της κρατούσα το χέρι και μου έλεγε κυρία “η Μαλένα είναι ένα αγγελάκι στον ουρανό και μας βλέπει από εκεί ψηλά“», πρόσθεσε.

«Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι το παιδί έχει πρόβλημα. Δεν το περίμενα. Δεν έβλεπα ένα παιδί που να έχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν ένα παιδάκι όλο ζωή, όλο ζωντάνια. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και σαν οικογένεια και σαν παιδάκι», συνέχισε και ανέφερε πως ήταν η Τζωρτζίνα ήταν δεμένη και με τη μητέρα της και με τον πατέρα της.

Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο των τριών παιδιών

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο αστυνομικός συντάκτης τους «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμποόρπουλος: «από αύριο αναμένεται να επιταχυνθεί η έρευνα της ΕΛΑΣ για το θάνατο των τριών παιδιών», καθώς «αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις στις αρχές της εβδομάδας και θα κληθούν σειρά από μάρτυρες, ιατροδικαστές και γιατροί που παρακολούθησαν τα παιδιά».

«Σε συνέντευξή του ο πατέρας, μιλώντας για το θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, είπε ότι οι γιατροί του είχαν πει ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 37 χρόνια. Για το δεύτερο κορίτσι η πάθηση που είχε ήταν η μοναδική στην Ελλάδα», συνέχισε ο δημοιογράφος.

«Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πώς έχει διαμορφωθεί το μοτίβο του θανάτου, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να πεθαίνουν τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας, όταν δεν τα επιτηρούν οι γιατροί», πρόσθεσε.

»Τον Μάρτιο του 2021 πέθανε αιφνιδιαστικά το 6 μηνών κοριτσάκι και μετά από μία εβδομάδα παθαίνει ανακοπή και εμφανίζει μετά εγκεφαλοπάθεια το 9 ετών παιδί που μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Είναι μια πολύ εξαιρετική περίπτωση. Από την πρώτη στιγμή απορούμε πώς έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους οι γονείς. Αυτό που ερευνάται, είναι η περίπτωση του να υπάρχει όχι ιατρική αμέλεια, αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας», εξήγησε.

»Το Ανθρωποκτονιών δεν έχει στοχοποιήσει κάποιον, έχει πιάσει τα πάντα από το μηδέν και προχωρά προσπαθώντας να βρει εξηγήσεις. Στην ιατρική αμέλεια όταν ερευνούμε πιθανή ποινική ευθύνη κάποιου γιατρού εξετάζεται τι έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά. Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ότι κανένας γιατρός δε λειτούργησε έξω από το πρωτόκολλο. Άρα εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε να ερευνούμε μόνο εξωτερικό παράγοντα», σημείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

«Σα γονέας θέλω να πω ότι αν υποπτευόμουν ότι υπάρχει ιατρική αμέλεια, θα είχα κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των ιατρών», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Αν δεν υπάρξει αστάθμητος παράγοντας που να επιταχύνει τις εξελίξεις, εκτιμώ ότι η έρευνα θα κρατήσει αρκετό καιρό. Δεν έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις, αναμένουμε και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, και μετά θα γίνει συνεκτίμηση όλων των στοιχείων για τους τρεις θανάτους», κατέληξε ο αστυνομικός συντάκτης των Νέων.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Περιπέτεια εν πλω για συνεργείο της ΕΡΤ – Γέμισε καπνούς το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν (Video)

Βέλγιο: Μεγάλη περιπέτεια αλλά καλό τέλος για επισκέπτες θεματικού πάρκου

Ουκρανία: Άγριο ξύλο μεταξύ δημοσιογράφου και φιλορώσου πολιτικού σε ζωντανή σύνδεση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:57