search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Συννεφιασμένη Δευτέρα – Επιδείνωση με βροχές από αύριο (Videos)

21.02.2022 08:36
kairossynnefia-new

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά τόπους αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις που στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στην Στερεά από 4 έως 19, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 18 και στη Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ και προς το βράδυ 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στην Αττική αναμένονται με νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός την Τρίτη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022. Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά από αργά το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όμως θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Τέταρτη μέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο – 12 προσαγωγές (Photo | Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44