search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:40
MENU CLOSE

Euroferry Olympia: Τέταρτη μέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους

21.02.2022 08:21
EUROFERRY_OLYBIA2

Άλλη μια μέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους του πλοίου Euroferry Olympia, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών συνεχίζονται.

Την Κυριακή βρέθηκε ζωντανός ένας 21χρονος Λευκορώσος, αλλά δυστυχώς και ένας Έλληνας απανθρακωμένος.

Πρόκειται για 58χρονο Έλληνα, που εγκλωβίστηκε και βρήκε μαρτυρικό θάνατο, στην καμπίνα του φορτηγού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση έπαιξαν τα τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τον άτυχο οδηγό στο γκαράζ 2 του Euroferry Olympia και πολύ γρήγορα ξεκίνησε η επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού του. Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπουμε τα όσα έγιναν το απόγευμα, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα – όσο αυτό είναι δυνατό – με τις ελπίδες όσο περνά η ώρα να λιγοστεύουν για άλλους επιζώντες.

«Άθλιες οι συνθήκες στο καράβι»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γιος του ενός από τους αγνοούμενους ανέφερε πως οι συνθήκες στο συγκεκριμένο καράβι, όπως και σε άλλα της εταιρείας, είναι άθλιες.

Όπως είπε, τα φορτηγά είναι κολλητά το ένα στο άλλο και το συγκεκριμένο καράβι θα έπρεπε να κουβαλά μόνο συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αυτός ήταν και ο ρόλος του όταν ήταν στην Μάλτα.

Την ίδια ώρα η εταιρεία απορρίπτει τις κατηγορίες για ελλιπή μέτρα στο πλοίο. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, εκπρόσωπος της Grimaldi Πωλ Κυπριανού μίλησε στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι φέρουν ευθύνη όσοι κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους και δεν ανέβηκαν στους κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες.

Υποστήριξε πως στο πλοίο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πως όλοι οι οδηγοί είχαν κρεβάτι σε καμπίνα για να κοιμηθούν.

Όλα αυτά όπως είπε ήταν πιστοποιημένα.

Καταγγελίες από τους οδηγούς

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας καταγγέλλει ωστόσο πως οι συνθήκες στις καμπίνες ήταν απαράδεκτες, και ήταν λόγο που οι οδηγοί δεν κοιμόντουσαν εκεί.

Ο πρόεδρος της Ομποσπονδίας Απόστολος Κενανίδης δήλωσε και πάλι πως ορισμένες καμπίνες ήταν πολύ μικρές και χωρίς αερισμό.

Επίσης κατήγγειλε πως έβαζαν τα φορτηγά σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους προκειμένου να χωρέσουν περισσότερα, κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολο το να εξαπλωθεί η φωτιά.

Η πολύ μικρή απόσταση μεταξύ των φορτηγών, ήταν και ένας λόγος που – όπως είπε – κάποιοι οδηγοί δεν τα αφήνουν, καθώς πολύ δύσκολα μπορούν να τα προσεγγίσουν αν χρειαστεί.

Μάλιστα ανέφερε πως τα είχαν καταγγείλει αυτά, ωστόσο δεν είχαν πάρει απάντηση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

ΤΖΟΚΕΡ: Ένας τυχερός κερδίζει 8,7 εκατ. ευρώ – Δείτε τους αριθμούς της κλήρωσης

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο – 12 προσαγωγές (Photo | Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:34