search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:17
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Αναμένουμε ντόμινο εξελίξεων στα ενεργειακά – Η ροή του φυσικού αερίου δεν κινδυνεύει άμεσα»

23.02.2022 11:11
fisiko_aerio_new

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη νέα διάσταση του προβλήματος και τις πολύ αρνητικές εξελίξεις στην Ουκρανία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχειρώντας να εξηγήσει την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στη Ρωσία και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ουκρανικό ο κ. Οικονόμου τόνισε πώς πρόκειται για «ευθεία καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αυτό προκαλεί ένα ντόμινο εξελίξεων τα ενεργειακά και αυτό έχει το αποτύπωμά του συνολικότερα στην οικονομία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης».

Και όπως είπε, «απέναντι σε αυτό προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή, με κάθε μέσο, στο πλαίσιο των αντοχών μας και τη οικονομίας να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις αλλεπάλληλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. «Προφανώς αυτά που κάνουμε, σε πολλούς συμπολίτες μας, δεν φαίνονται αρκετά. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε ψύχραιμα και αποφασιστικά. Βοηθήσαμε και εξακολουθούμε να βοηθούμε τον κόσμο και στα ενεργειακά».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των πολιτών. «Θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας κάνοντας ότι είναι δυνατόν, χωρίς ταυτόχρονα να διαλύσουμε τα πάντα και την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αυτές τις αλλεπάλληλες κρίσεις που ταλαιπωρούν το σύνολο του κόσμου».

«Εφαρμόζουμε μία πολιτική έμμεσης ενίσχυσης του εισοδήματος. Στηρίζουμε ενεργειακά τις υπέρογκες αυξήσεις με τις οποίες είμαστε όλοι αντιμέτωποι σε ρεύμα, κάθε μήνα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που περιορίζουν το αποτύπωμα των αυξήσεων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», είπε.

Η ροή του φυσικού αερίου δεν κινδυνεύει άμεσα

«Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Έχουν εκπονηθεί όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στον εφοδιασμό. Η ροή του φυσικού αερίου προς τη χώρα κινδυνεύει άμεσα. Έχουν ληφθεί πρόνοιες για περαιτέρω προμήθειες για LNG και για φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα τα εργοστάσια διπλού καυσίμου να μπορούν να παράξουν ενέργεια είτε με αέριο είτε με πετρέλαιο. Από εκεί και πέρα η αγωνία παραμένει όσον αφορά τις τιμές», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην τύχη των ομογενών στην Μαριούπολη και σε άλλες ουκρανικές πόλεις ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι ανά πάσα στιγμή η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και συνδρομή ζητηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Ανάλυση: Ενεργειακή κρίση – Τι θα περιμένουμε το επόμενο διάστημα στις τιμές του Φυσικού Αερίου

Βορίδης: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες εκλογές»

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:16