search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:11
MENU CLOSE

Λουκάνικα γεμιστά με τυρί, τυλιγμένα σε τραγανό μπέικον, για την Τσικνοπέμπτη

23.02.2022 07:00
loykanikakia98-new

Ένας πανεύκολος μεζές, ιδανικός για την Τσικνοπέμπτη, που μπορεί να γίνει στη σχάρα αλλά και στο φούρνο, ακόμα και σε τηγάνι γκριλιέρα. Σερβίρετε τα λουκάνικα μέσα σε ψωμάκια για χοτ ντογκ και συνοδέψτε με σπιτικές ή έτοιμες αλοιφές, τηγανιτές πατάτες και πολίτικη σαλάτα λάχανο.

Υλικά για τη συνταγή

Μερικά μπαστουνάκια μοτσαρέλας

8 λουκάνικα Φρανκφούρτης

8 φέτες μπέικον

Κέτσαπ

Μουστάρδα

Λίγο λάδι, για το ψήσιμο στο φούρνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, μουλιάστε μερικές οδοντογλυφίδες μέσα σε νερό για τουλάχιστον μία ώρα. Κόψτε τα λουκάνικα κατά μήκος αλλά όχι μέχρι το τέλος, δημιουργώντας έτσι μια τσεπούλα. Βάλτε λίγη κέτσαπ και μουστάρδα στο άνοιγμα και σφηνώστε ένα ή δύο μπαστουνάκια μοτσαρέλας, ανάλογα με το μήκος της σχισμής. Τυλίξτε μια φέτα μπέικον γύρω από το λουκάνικο και στερεώστε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Τοποθετήστε τα στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μόλις ψηθούν και τραγανίσει το μπέικον, γυρίστε τα από την άλλη. Συνεχίστε το ψήσιμο, πιέζοντάς τα ελαφρά για να ψηθούν καλύτερα στο κέντρο ή στις άκρες που θα κυρτώσουν ελαφρά προς τα πάνω. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και ολοκληρώστε το ψήσιμο στις πλαϊνές μεριές του λουκάνικου. Για το ψήσιμο στο φούρνο, λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι, στρώστε τα λουκάνικα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου. Θα είναι έτοιμο όταν θα έχει ψηθεί το λουκάνικο, θα έχει λιώσει το τυρί και το μπέικον θα είναι πολύ τραγανό. Βάλτε το κάθε ένα γεμιστό λουκάνικο μέσα σε ψωμάκι ρολς που έχετε ζεστάνει και συνοδέψτε με κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και σαλάτα εποχής.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα αμυγδάλου: Είναι το σνακ που θα λατρέψεις!

Παραδοσιακή ρυζογαλατόπιτα με σταφίδες της Αποκριάς

Canolli από ψωμί του τοστ, σε στυλ πίτσας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:07