search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:06
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της Ίριδας – Η κλήση στο ΕΚΑΒ και τα ερωτήματα

23.02.2022 09:59
baby-g62d00d58f_1920

Την ώρα που όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνει και ο θάνατος του δεύτερου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα, που πέθανε σε ηλικία 6 μηνών.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Η μαρτυρία της θείας

Το μοιραίο βράδυ μαζί με τη μητέρα της οικογένειας, κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της, Δήμητρα. Όπως περιέγραψε η θεία των παιδιών σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα.

Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα, η θεία τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν τις 11 που πήγαν». Σύμφωνα με τη μαρτυρία, πρώτα ειδοποίησαν τον πατέρα να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η θεία των τριών παιδιών φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11 ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η μητέρα είχε πει ότι «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Το «καταγραφικό» του ΕΚΑΒ

Η «Πελοπόννησος» ωστόσο έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας. Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 και έφθασε στο σπίτι της οικογένειας σε 7 λεπτά ενώ είχε ήδη φτάσει ο πατέρας της οικογένειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας το κυριότερο ερώτημα για τον θάνατο της Ίριδας είναι πότε βρέθηκε νεκρή και αν το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε ενώ ήταν ήδη αργά. Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαβάστε επίσης:

Δημόσια νοσοκομεία: Σε πανελλαδική απεργία γιατροί και εργαζόμενοι

Γλυκά Νερά: Πίτμπουλ δάγκωσε γυναίκα στη μέση του δρόμου (Video)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:06