search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Λέσβος: Υγρός «τάφος» το Αιγαίο – Νέο ναυάγιο με έξι νεκρούς πρόσφυγες (σκληρές εικόνες)

01.03.2022 10:45
nauagio_lesvos_new

Την ίδια ώρα που το βλέμμα όλης της Διεθνούς Κοινότητας και της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι στραμμένο στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών λόγω της ρωσικής εισβολής, ένα συνεχιζόμενο δράμα προσφύγων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο.

Το πρωί της Τρίτης στην Λέσβο, στην παραλία μπροστά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα, η θάλασσα άρχισε να ξεφράζει τις σορούς προσφύγων που επιχειρησαν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα.

Κάτοικοι και λιμενικοί ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με σοκαριστικές εικόνες «πολέμου».

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά νεκρούς, όμως επίσημα το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε έξι σορούς που δεν έφεραν σωσίβια.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, η τελευταία ανευρεθείσα σορός μεταφέρθηκε από την ακτή στο ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για νεκροψία.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε σημειώθηκε το ναυάγιο, ενώ όπως μεταδίδει το stonisi.gr σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό επιζώντων ή πνιγμένων.

Στις έρευνες συμμετέχουν ελικόπτερο και πλοία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και περιπολικό της Αστυνομίας από ξηράς βρίσκονταν στην περιοχή.

Photo: stonisi.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: «Άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο – Κανονικό Πάσχα και Καλοκαίρι»

Καιρός σήμερα: Πρωτομηνιά με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά (Videos)

Σπάρτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονης από τις 18 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:36