search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αποκλείουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

01.03.2022 01:01
Λευκός Οίκος: «Όχι» σε πρόσκληση της Ρωσίας στους G7 - Media

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι.

«Και νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ είναι ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή του μέτρου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

«Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της», πράγμα που θα σήμαινε «απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

Πάντως νωρίτερα την Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος είχε αναφέρει ότι η απαγόρευση ρωσικών πτήσεων στον αμερικανικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι ΗΠΑ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παραμένει στο τραπέζι αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

«Καμία επιλογή δεν έχει φύγει από το τραπέζι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Επισημαίνοντας πως υπάρχουν επίσης πολλές αμερικανικές αεροπορικές εταιρείας που εκτελούν πτήσεις πάνω από τη Ρωσία προκειμένου να φτάσουν στην Ασία και σε άλλα σημεία του πλανήτη, η Ψάκι ανέφερε: «Λαμβάνουμε υπόψη μια σειρά από παράγοντες».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε σε διάγγελμά του να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των Ρώσων (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν συζήτησε με ξένους ηγέτες τη λήψη επιπλέον μέτρων σε βάρος της Μόσχας

ΗΠΑ: Δώδεκα μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στον ΟΗΕ απευλαύνονται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27