search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Γιατί επανήλθαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη – Όλο το παρασκήνιο

03.03.2022 06:00
kalpi_ekloges_new

Ο πόλεμος στην Ουκρανία άνοιξε στην Ελλάδα μια άλλη συζήτηση η οποία έχει να κάνει καθαρά με τα πολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα των εκλογών μέσα στην άνοιξη.

Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι μέσα από τέτοια ακραία γεγονότα οι πολίτες συσπειρώνονται  γύρω από τις κυβερνήσεις, άρα θα ήταν η κατάλληλη εποχή για να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεγονός ακόμα ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναλάβει πρωτοβουλία πριν ακόμα και από την Ε.Ε. στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία αξιολογείται από πολλούς μέσα στο επιτελείο του ως ηγετική κίνηση η οποία ελπίζουν ότι θα αξιολογηθεί δεόντως  και από τους πολίτες.

Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν δημοσκοπήσεις οι οποίες θα επιβραβεύουν τον πρωθυπουργό για την στάση που κράτησε στην ουκρανική κρίση μεγαλώνοντας και πάλι την διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και  την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό πολλοί θεωρούν ότι ακόμα και το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης θα ενταχθούν στις συνέπειες του πολέμου. Άρα θα μειωθούν οι αντιδράσεις και φυσικά η φθορά της κυβέρνησης στις κάλπες.

Όσοι εισηγούνται αυτό το σενάριο των εκλογών ακόμα και τον Μάιο λένε ότι καλό θα ήταν να συνοδευόταν και από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την λογική ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε την αναγκαιότητα για ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Οι ίδιες πηγές λένε ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να είναι αρνητικός στην αλλαγή του εκλογικού νόμου – πριν από λίγο καιρό μάλιστα  ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ με αποκλειστικό του ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στους λόγους που ο πρωθυπουργός δεν θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου-  ενώ  σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε αναφέρει ότι «έχουμε εκλογικό νόμο, με αυτόν τον εκλογικό νόμο θα πάμε σε εκλογές, με αυτόν τον εκλογικό νόμο εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Οι ίδιες πηγές λένε πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να μην συζητά για την ώρα και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκληση του Συμβουλίου του ΙΜΟ για την ασφάλεια σε Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα ζητεί η Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται κι άλλο με τις νέες αντικειμενικές – Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

Το «τελευταίο αντίο» στη Μ. Γιαννάκου – Πλήθος κόσμου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19