search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:29
MENU CLOSE

Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο: Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος

08.03.2022 19:54
zelensky-gb-new

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω βίντεο την Τρίτη, λέγοντας ότι η Ουκρανία «δεν θα εγκαταλείψει» την άμυνα της κατά της Ρωσίας.

«Σας απευθύνομαι ως πολίτης, ως πρόεδρος μιας επίσης μεγάλης χώρας με όνειρο και μεγάλη προσπάθεια», ξεκίνησε την ομιλία του ο Ζελένσκι.

«Το ερώτημα για εμάς τώρα είναι να είμαστε ή να μην είμαστε — αυτό είναι ένα σαιξπηρικό ερώτημα», είπε. «Μπορώ να σας δώσω μια οριστική απάντηση. Είναι σίγουρα ναι — να είμαστε».
«Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα χάσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους στη θάλασσα, στον αέρα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του μεταφράστηκαν από διερμηνέα.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ζήτησε από το κοινοβούλιο να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και να την αναγνωρίσει ως τρομοκρατικό κράτος. Ζήτησε επίσης από τους νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσουν ότι ο «ουκρανικός ουρανός είναι ασφαλής».

Ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε ακόμη πώς εκτυλίχθηκε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

«Θα ήθελα να σας πω για τις 13 Μέρες Πολέμου. Τον πόλεμο που δεν ξεκινήσαμε και δεν τον θέλαμε», είπε στους Βρετανούς βουλευτές.

«Δεν θέλουμε να χάσουμε ό,τι έχουμε αυτό που είναι δικό μας, τη χώρα μας, την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάποτε δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας… Και έπρεπε να πολεμήσετε για τη Βρετανία».

Η Βουλή των Κοινοτήτων χειροκρότησε τον Ζελένσκι πριν και μετά το τέλος της ομιλίας του.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Ζελένσκι – Στο επίκεντρο η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ολιγάρχης Ουσμάνοφ απέλυσε το προσωπικό στις επαύλεις του στο Λονδίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:25