search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμος για συμβιβασμό δηλώνει ο Ζελένσκι (Video)

08.03.2022 15:42
zelensky-45-new

Έτοιμος να καθίσει με τη Μόσχα στο τραπέζι του διαλόγου για τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στο ABC, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως είπε είναι έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την Κριμαία και την περιοχή του Ντομπάς, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως δεν μιλά για παράδοση, ούτε για συνθηκολόγηση.

«Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας  ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Ποιος θέλει να τους αποδεχθεί στην Ουκρανία; Επομένως το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, o πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για διάλογο, τονίζοντας ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει και να αναζητήσει συμβιβασμούς, αλλά δεν είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαστε έτοιμοι για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι ερωτηθείς αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για κατάπαυση του πυρός.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι ο Πούτιν πρέπει να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει έναν διάλογο, αντί να ζει σε ένα μπαλόνι πληροφοριών χωρίς οξυγόνο. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε ότι «η συμμαχία δεν είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε ένα κράτος που ικετεύει και δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Ζιτόμιρ- Επιβράδυνση της ρωσικής επέλασης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφυγε το πρώτο κομβόι αμάχων από τη Σούμι – Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ρωσία: Ο Ναβάλνι καλεί σε διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15