search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.10.2025 06:10
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Η χρεοκοπία της Ρωσίας δεν είναι πλέον απίθανη

10.03.2022 23:41
imf10322_new

Το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρεοκοπήσει λόγω των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις υπόλοιπες χώρες για την εισβολή της στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η ρωσική οικονομία συρρικνώνεται ήδη και οδεύει σε βαθιά ύφεση, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η χρεοκοπία της Ρωσίας δεν είναι πλέον ένα απίθανο γεγονός», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε μια ψηφιακή συνάντηση με δημοσιογράφους για να συζητήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Γκεοργκίεβα επεσήμανε ότι αυτό που θα καθορίσει πόσο ισχυρή θα είναι η ύφεση στη Ρωσία θα είναι η διάρκεια του πολέμου και οι κυρώσεις, καθώς και η πιθανότητα να γίνουν πιο αυστηρές και να επηρεάσουν τις εξαγωγές ενέργειας

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισεκ. δολάρια, δηλώνει οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Μαριούπολη: Δεν υπήρξε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο λέει η Μόσχα

Σε πολιορκία το Κίεβο – Το άγριο πρόσωπο του πολέμου στη Μαριούπολη: Επιτίθενται ο ένας στον άλλο για φαγητό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.10.2025 05:18