search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Δεν υπήρξε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο λέει η Μόσχα

10.03.2022 19:44
mariupol-235-new

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή του ανακοίνωση, αρνήθηκε ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη της Ουκρανίας την προηγούμενη μέρα, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ήταν «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η Ρωσία δεν πραγματοποίησε χθες Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές κατά επίγειων στόχων στην περιοχή αυτή.

«Η ανάλυση των δηλώσεων που έγιναν από εκπροσώπους του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου, του φωτογραφικού υλικού από το νοσοκομείο δεν αφήνει καμία αμφιβολία: η υποτιθέμενη “αεροπορική επιδρομή” που έλαβε χώρα είναι μια εντελώς ενορχηστρωμένη πρόκληση για τη διατήρηση της αντιρωσικής διαφημιστικής εκστρατείας στο δυτικό κοινό», είπε.

Εξήγησε ότι παρόλο που η φύση της εξωτερικής και εσωτερικής ζημιάς στο κτίριο μπορεί να παραπλανήσει το μαζικό μη επαγγελματικό κοινό στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους ειδικούς, καθώς «τα εκρηκτικά από ένα πολεμικό αεροσκάφος απλά δεν θα είχαν αφήσει τίποτα από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου».

«Όλο το προσωπικό και οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από τους εθνικιστές. Λόγω της ευνοϊκής τακτικής θέσης κοντά στο κέντρο της πόλης, το κτίριο του νοσοκομείου μετατράπηκε σε προπύργιο του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ», εξήγησε ο Κονασένκοφ.

Οι Ουκρανοί εθνικιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον Ρώσων γιατρών και ιατρικών οχημάτων, λέγοντας πως «οι Ναζί σκόπιμα στήνουν ενέδρα σε ιατρικά οχήματα με τον κόκκινο σταυρό».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα.

«Αυτή η μαιευτική κλινική είχε καταληφθεί εδώ και καιρό από το τάγμα Αζόφ και άλλους ακραίους και όλες οι έγκυες, όλες οι νοσηλεύτριες και όλο το προσωπικό είχε εκδιωχθεί», διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ, καταγγέλλοντας ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μόνο την ουκρανική άποψη.

«Οι ασθενείς είχαν φύγει εδώ και καιρό από το νοσοκομείο της πόλης της Μαριούπολης που οι Ουκρανοί ριζοσπάστες εθνικιστές μετέτρεψαν σε στρατιωτική εγκατάσταση», δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Αν και η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στο θέμα των χημικών όπλων της Συρίας, οι δυτικές χώρες άρχισαν να επικρίνουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικαλούμενες χτυπήματα σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

«Θα ήθελα να απαντήσω σε όσα είπαν ορισμένοι εκπρόσωποι – δηλαδή ο Αλβανός – για την κατάσταση γύρω από το Μαιευτήριο Νο 1 στην πόλη Μαριούπολη, όπου φέρεται να έχουν δει θύματα ρωσικής αεροπορικής επιδρομής», είπε ο Πολυάνσκι. «Οι έγκυες γυναίκες και οι νέες μητέρες έχουν φύγει εδώ και καιρό από το μέρος, όπως επιβεβαιώνεται από πολυάριθμους αυτόπτες μάρτυρες που διατίθενται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατηγόρησε την Ρωσία ότι διαπράττει γενοκτονία, δήλωσε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής αεροπορική επιδρομής κατά του νοσοκομείου της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι ολιγάρχες: Βρετανική «επιδρομή» 1,8 δισ. στις περιουσίες Αμπράμοβιτς και άλλων 6

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Με την Ουκρανία κυρίαρχη στην ατζέντα – Ενέργεια και αμυντικές δαπάνες στο μενού

Ρωσικές δυνάμεις έφτασαν σε δύο σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:02