search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:13
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Πολεμάμε για 15 ημέρες, δεν γίναμε σκλάβοι – Ζούμε τα πιο τρομακτικά δεινά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (video)

10.03.2022 15:36
zelensky-45-new

Νέο διάγγελμα σε δραματικούς τόνους από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. «Είναι απλά τέρατα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι παράλληλα υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των όλων των Ρώσων στην Ουκρανία. 

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε την ξένη περιουσία των προπαγανδιστών της Ρωσίας και να την κατασχέσουμε. Λατρεύετε τον πολυτελή τρόπο ζωής και τις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να τον αποχαιρετήσετε» δήλωσε με έμφαση.

Σύμφωνα με τον νόμο, η αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία θα γίνει χωρίς την απόδοση όποιας αποζημίωσης σχετικά με την αξία τους, δεδομένου του ευρείας κλίμακας επιθετικού πολέμου που άρχισε η Ρωσική Ομοσπονδία και διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού.

Σύμφωνα με το Ukrinform, η ουκρανική βουλή ψήφισε στις 3 Μαρτίου νόμο που προβλέπει την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επικράτεια της Ουκρανίας.

«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη την Τετάρτη λέγοντας: «Η ρωσική τηλεόραση ανέφερε την επίθεση στη Μαριούπολη. Αλλά είπαν ψέματα ότι δεν υπήρχαν γυναίκες ή παιδιά στο νοσοκομείο και είπαν ότι υπήρχαν εθνικιστές εκεί. Λένε ψέματα με αυτοπεποίθηση, όπως κάνουν πάντα», ανέφερε ο Ζελένσκι.


O Ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη πως έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αναπτύξει πρόγραμμα αστικής ανάπλασης: «Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Τσερνίχιβ και Sumy, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Mariupil και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Σολτς – Μακρόν με Πούτιν: Ζήτησαν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Γαλλοκαναδός μισθοφόρος – θρύλος, που πολεμά στο Κίεβο (Photos/Video)

Στα θέρετρα του Περσικού καταφεύγουν οι Ρώσοι ολιγάρχες – Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον αραβικό κόσμο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08