search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:31
MENU CLOSE

Ρωσία: Απαγορεύει τις εξαγωγές αυτοκινήτων και αεροσκαφών ως το τέλος του 2022

10.03.2022 21:38
airplane_new
Πηγή: Pixabay

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις εξαγωγές αυτοκινήτων, αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έως το τέλος του τρέχοντος έτους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το TASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία σε απάντηση των δυτικών κυρώσεων σε σχέση με την εισβολή της στην Ουκρανία, απαγόρευσε νωρίτερα τις εξαγωγές ορισμένων αγαθών και γεωργικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απαγόρευση αφορά σε τεχνολογίες που συνδέονται με τις τηλεπικοινωνίες, την ιατρική, αγροτικά μηχανήματα ή ακόμη ηλεκτρικό εξοπλισμό. Επίσης, πρόκειται για μηχανές, τουρμπίνες, μηχανές επεξεργασίας μετάλλου και λίθων, μόνιτορ και προβολείς.

«Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ρωσικής αγοράς», ανέφερε η κυβέρνηση σε σχετική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους.

Διαβάστε επίσης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ώρα αποφάσεων για το κόστος της ουκρανικής κρίσης

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους – Απομακρύνθηκαν φορτηγά από το πλοίο

Δημοσκόπηση Abacus: Προβάδισμα 11 μονάδων η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:24