search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:13
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συζήτηση 75 λεπτών ανάμεσα σε Πούτιν, Μακρόν και Σολτς

12.03.2022 18:15
Poutin_new

Για περίπου 75 λεπτά συζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δυο ηγέτες της Ε.Ε ζήτησαν για ακόμα φορά τον τερματισμό του πολέμου. Σημειώνεται ότι Μακρόν και Πούτιν μιλούν για την εξέλιξη του πολέμου σχεδόν κάθε δύο μέρες με τον Γάλλο πρόεδρο να επισημαίνει συνεχώς την ανάγκη να μείνει ανοιχτό δίαυλος επικοινωνίας Δύσης – Ρωσίας, ωστόσο ο Όλαφ Σολτς δεν συμμετείχε μέχρι τώρα σε αυτές τις συζητήσεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είχε συνομιλήσει λίγο νωρίτερα και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον ίδιο λόγο.

Ο καγκελάριος δήλωσε ότι η συνομιλία ήταν «μέρος των συνεχιζόμενων διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι οι τρεις άνδρες συμφώνησαν να μην πουν τίποτα περισσότερο για την ουσία της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο κ. Πούτιν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και απάντησε στις ανησυχίες τους για την ανθρωπιστική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

«Μήνυμα» Ζελένσκι: Ο Πούτιν θα πάρει το Κίεβο μόνο αν ισοπεδώσει την πόλη (Video)

Η Ρωσία προειδοποιεί την ΕΕ: Θα πληρώσετε τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό – «Έχουμε πιο γερά νεύρα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε τέμενος στη Μαριούπολη – Στέγαζε 80 ανθρώπους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06