search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:58
MENU CLOSE

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ

20.03.2022 12:13
odysseas_kyriakopoulos

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανακάλυψε ότι προσβλήθηκε από καρκίνο, το καλοκαίρι που πέρασε.

Νοσηλεύτηκε σε κλινική στη Λοζάνη της Ελβετίας.

Πριν από 10 ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη επέστρεψε στην Αθήνα για να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.

Ποιος ήταν ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γεννήθηκε, το 1952, στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montan universitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο.

Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E. αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ακόμη, το διάστημα αυτό διετέλεσε αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η μητέρα «αγωνιούσε μήπως το παιδί μπορούσε να ξυπνήσει και να μιλήσει» (Video)

Καιρός: Στα «λευκά» η Πεντέλη και τα βόρεια προάστια – Κλειστοί δρόμοι στην Αττική (Video)

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο τροχαίο με λεωφορείο – Παρέσυρε 9 ΙΧ και 1 μηχανάκι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:58