search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μόλις το 14% των ανεμβολίαστων πληρώσαν το πρόστιμο

26.03.2022 16:31
Embolio_new

Μόλις ένα 14% των ανεμβολίαστων πάνω από 60 χρονών πλήρωσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την άρνησή εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) βρέθηκαν συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και ενώ τον Φεβρουάριο το πρόστιμο έφτασε τα 100 ευρώ.

Η επιβολή του μισού προστίμου αφορά ένα δεκαπενθήμερο, δεδομένου ότι η προθεσμία για τον εμβολιασμό έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Το πρόστιμο Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15/3/2022 και, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, μόνο 44.000 το πλήρωσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. Οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλετών και ήδη «τρέχουν» προσαυξήσεις.

Στην πράξη επιβολής προστίμου που έλαβαν οι ανεμβολίαστοι αναφέρεται ότι αυτή προσβάλλεται δικαστικά με την άσκηση προσφυγής ενώπιον των τακτικών δικαστηρίων. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της επιβολής προστίμου λόγω μη υποχρέωσης εμβολιασμού ή ύπαρξης νόμιμου λόγου απαλλαγής από την υποχρέωση αυτή, παρέχονται οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr/prostima αναφορικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να οδηγήσουν σε διαγραφή του.

Πολλοί ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ζητούν να ακυρωθεί το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί, ενώ την ίδια στιγμή και οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και ως εκ τούτου έχει γίνει παρακράτηση των αποδοχών τους ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό, θεωρώντας ότι η πράξη είναι αντισυνταγματική.

Οι εφορίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, έστω και για το ποσό των 50 ευρώ του Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση Νταλάρα για Συναυλία Ειρήνης: «Αυτή την ώρα Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου»

Κέρκυρα: Άγνωστοι βεβήλωσαν ρώσικο μνημείο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ρούλα καθόταν στην εξώπορτα της και έκλαιγε – Έλεγε “πάρε εμένα”» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15