search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Οικονόμου για ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ δεν αναζητά σωσίβια

31.03.2022 13:18
oikonomou

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου περί κυβερνήσεων συνεργασίας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβέρνησης για να υπάρχει ταχύτητα στις αποφάσεις, αποτελεσματικότητα και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προσέθεσε, δε, ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης, αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, εξ ου και προχώρησε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι, προφανώς, όταν γίνουν οι εκλογές –τις οποίες και τοποθέτησε στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή, την άνοιξη του 2023- ο λαός θα αποφασίσει. Ωστόσο, επισήμανε ότι καλό θα είναι να περιμένουμε, καθώς, όπως είπε, ενδέχεται οι συνθήκες κατά την προεκλογική περίοδο να είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούν σήμερα.

Απάντηση στον Ανδρουλάκη με απόρριψη κυβερνήσεων συνεργασίας

Απαντώντας, δε, στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν αναζητά «σωσίβια» και έκανε λόγο για «αποφάσεις» που κάποιοι έχουν ήδη λάβει. Σημείωσε, δε, με νόημα ότι η χώρα ούτως ή άλλως πρέπει να κυβερνηθεί και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, καίτοι αυτοδύναμη, ενσωματώνει ευρύτερες απόψεις και θέσεις, ενώ απέρριψε το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας, π.χ. με το ΚΙΝΑΛ, αλλά με άλλο πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας, από την άλλη, την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB δείχνει ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, περιορίστηκε να πει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να αποδέχεται τις δημοσκοπήσεις, αλλά και ότι πρώτη φορά βλέπει κόμμα να πανηγυρίζει επειδή η διαφορά με τον πρώτο έπεσε σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με τη συζήτηση περί μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, επανέλαβε ότι τα μέτρα που ήταν να ανακοινωθούν έχουν ήδη ανακοινωθεί, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια, αλλά πάντα με στόχο να μην υπάρξει κίνδυνος για την οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Ανδρουλάκης είπε όχι στην πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας

Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την Σοσιαλδημοκρατία

Θεοδωρικάκος για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου: Tον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09