search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:38
MENU CLOSE

Ρωσία: Στην Κρατική Δούμα η «γενοκτονία» στο Ντονμπάς

04.04.2022 20:44
douma-235-new

Στην Κρατική Δούμα υποβλήθηκε σχέδιο δήλωσης για την αναγνώριση της «γενοκτονίας των Ρώσων στην Ουκρανία», από το υπερεθνικιστικό κόμμα του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας, που είναι το τρίτο ισχυρότερο στη χώρα μετά την Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας, υπέβαλε στην Κρατική Δούμα σχέδιο δήλωσης για την αναγνώριση της «γενοκτονίας των Ρώσων στην Ουκρανία».

«Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας δηλώνουν ότι η Ουκρανία διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του ρωσικού πληθυσμού που ζει στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ εδώ και οκτώ χρόνια», αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Προστίθεται ότι οι ενέργειες των ουκρανικών αρχών αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Στο κείμενο αναφέρεται ότι σταμάτησαν να πληρώνουν συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα στο ρωσικό πληθυσμό των εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, «έθεσαν τον οικονομικό τους αποκλεισμό» και για οκτώ χρόνια ήταν στόχοι συνεχών βομβαρδισμών.

Διαβάστε επίσης:

Πυκνός καπνός στο κέντρο του Παρισιού – Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες (Photos/Videos)

Η Μέρκελ απαντά στον Ζελένσκι και υπερασπίζεται την απόφαση να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Κύκλωμα παιδεραστών: Ανοίγει και πάλι η υπόθεση της μικρής Μαντλίν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:37