search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:46
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών δεν θα είναι δεξιά, κέντρο ή αριστερά, αλλά τι είναι σωστό και προοδευτικό

11.04.2022 20:11
mitsotakis- omilia-09-new

Τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, ξεκαθάρισε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι με θέμα «Ψηφιακή Επανάσταση: Κράτος φιλικό προς τους πολίτες».

«Όσα συμβαίνουν στη Γαλλία έχουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες και στην χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε : «Η μάχη ανάμεσα στον Μακρόν και την Λε Πεν δεν είναι ιδεολογική αλλά μία διαφορά στην αντίληψη περί προόδου και συντήρησης. Όλα αυτά που έχουμε κάνει στο gov.gr είναι δεξιά, κεντρώα ή αριστερά; Τίποτε από όλα αυτά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Αυτά τα πολιτικά διλήμματα θα μας συνοδεύσουν έως τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, το 2023.

Μιλώντας για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ είπε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την κατεύθυνση, και τόνισε ότι θα πιστοποιηθεί «κάτι το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το γνωρίζει, έστω και αν μπορεί να μην μας ψηφίζουν όλοι: ότι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η μεγάλη μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κυβέρνησης και στις κρίσεις που αντιμετώπισε και επισήμανε ότι «τις διαχειριστήκαμε όλες αυτές τις κρίσεις, πιστεύω, με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Δεν σταματήσαμε όμως, δε σταματήσαμε ούτε στιγμή να υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν σταματήσαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από τις εντάσεις με την Τουρκία έως τον κορωνοϊό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση, που έχει πυροδοτήσει την αγορά ενέργειας και την αύξηση του πληθωρισμού». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι αλλαγές τόσο σε ό, τι αφορά στην ψηφιακή τους μορφή, όσο και σε αυτές που αφορούν στη λειτουργία του Κράτους αποτελούν εμβληματική απόδειξη του τρόπου που η παρούσα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο. «Είναι ένδειξη σεβασμού ότι αντιλαμβανόμαστε πως το Κράτος αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διευκολύνει τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διότι-όπως είπε- μέχρι σήμερα, η αντίληψη του πολίτη για το κράτος ήταν ότι το κράτος δημιουργεί προσκόμματα και εμπόδια στην επαγγελματική, στην προσωπική, στην κοινωνική του διαδρομή.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση στο κράτος, στην ψηφιακή τους μορφή αλλά και στην φυσική τους μορφή, αποτελούν εμβληματική απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν πραγματικά προοδευτικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία μπορεί να συνδέεται με πρόσθετες απολαβές και είπε ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση η οποία είναι συμβατή με την ιδεολογία της ΝΔ.

«Εμείς δεν θέλουμε την εξίσωση προς τα κάτω, αλλά για να μπορούμε να δικαιολογούμε το bonus παραγωγικότητας πρέπει να μπορούμε να μετράμε την παραγωγικότητα με κάποιο τρόπο και γι’ αυτό και θα ξεκινήσουμε από εκείνες τις δράσεις και εκείνους τους υπαλλήλους που μπορεί να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση την οποία όταν θα την υλοποιήσουμε σε όλη της την γκάμα θα συνιστά πραγματικά τομή για το Δημόσιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ζητήματα των Δήμων λέγοντας ότι αντιμετωπίστηκε νομοθετικά από την κυβέρνηση το πρόβλημα της αδυναμίας των Δημάρχων οι οποίοι μπορεί να εξελέγησαν στο δεύτερο γύρο αλλά να είχαν μία μικρή, μία ισχνή παρουσία στον πρώτο γύρο, να μπορούν να διοικήσουν τους Δήμους.

Αναφέρθηκε επίσης στο «σημαντικότατο χρηματοδοτικό εργαλείο του προγράμματος «Τρίτσης», στο οποίο -όπως είπε- συνενώθηκαν και παλιά χρηματοδοτικά εργαλεία το οποίο δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιήσουν μία σειρά από έργα τα οποία έρχονται και συμβαδίζουν με την εθνική αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Διαβάστε επίσης:

Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης

Μητσοτάκης: Ψηφιακό το βιβλιάριο υγείας των παιδιών – Δημιουργείται Μητρώο Εμβολιασμού

Οικονόμου για ακρίβεια: «Χαώδης η κατάσταση, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:46