search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Οικονόμου για ακρίβεια: «Χαώδης η κατάσταση, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

11.04.2022 13:31
oikonomou_new

Με ιδιαίτερα «μαύρα χρώματα» περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μέτωπο της ακρίβειας και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «χαώδη ακαταστασία», «εκρηκτική συγκυρία» και για εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο φάνηκε να επιπλήττει τη -γνωστή- αργοπορία της ΕΕ να λάβει αποφάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει πολιτικό και ιστορικό χρέος να μην επιτραπεί μια οικονομική κρίση να μετατραπεί σε πολιτική κρίση, δίνοντας εκ νέου χώρο στον λαϊκισμό.

Ξεκαθάρισε, δε, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Φόρουμ των Δελφών, ότι αν η Ευρώπη δεν λάβει κεντρικές αποφάσεις για το πρόβλημα του κόστους ενέργειας ή αν καθυστερήσει να τις λάβει, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δικές της πρωτοβουλίες και σε πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πολιτών.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας στην αγορά και κάλεσε όλους τους παράγοντες της αγοράς και ιδίως τους πιο ισχυρούς να επιδείξουν συνέπεια και ευθύνη, αναφερόμενος, επίσης και στα πρόστιμα των περίπου 120.000 ευρώ που έχουν πέσει ως τώρα σε διάφορα καταστήματα.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, ο Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι το βοήθημα των 200 ευρώ θα δωθεί 20 ή 21 Απριλίου και ότι η πλατφόρμα για την ενίσχυση για τα καύσιμα θα ανοίξει εντός της εβδομάδας, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει και νέα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών, λέγοντας, πάντως, ότι ο Απρίλιος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας.

Κάνοντας ένα σχόλιο για τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αφού σημείωσε ότι είναι θετικό το προβάδισμα που απέκτησε ο Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν, τόνισε ότι το δίλημμα για τον β’ γύρο είναι βαθιά υπαρξιακό, και σχετίζεται με την στήριξη των αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Γαλλικές εκλογές: Στο β΄ γύρο να ηττηθούν Λεπέν και νεοφιλελευθερισμός

Γεωργιάδης για μείωση του ΦΠΑ: «Εξετάζεται το σενάριο για τα βασικά διατροφικά είδη» (Video)

Σκέρτσος στο Φόρουμ των Δελφών: Τέσσερις οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έως τις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:22