search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Γαλλικές εκλογές: Στο β΄ γύρο να ηττηθούν Λεπέν και νεοφιλελευθερισμός

11.04.2022 11:52
syriza-new

Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλωσορίζει το αποτέλεσμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, σχολιάζοντας ωστόσο πως είναι «κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς» δεν επιτρέπει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο αντί της Λεπέν.

Εν όψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί να ηττηθεί η Λεπέν αλλά και συνολικότερα η ακροδεξιά στην Ευρώπη, ενώ φαίνεται να τηρεί αποστάσεις και από τον Ε. Μακρόν καλώντας να ηττηθούν και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ενισχύουν τις ανισότητες και «δίνουν τροφή στον εθνικισμό και την ακροδεξιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη που αποτελεί η ακροδεξιά.

Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν, τη στιγμή που οι υποψήφιοι των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, είναι μια θετική είδηση. Ωστόσο είναι κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς δεν επιτρέπει την είσοδό της στο δεύτερο γύρο, αντί της Ακροδεξιάς Λεπέν.

Είναι αναγκαίο να ηττηθεί εκλογικά η Λεπέν. Όπως είναι αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη.

Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να ηττηθούν και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού οξύνει τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια. Δίνει τροφή στις δυνάμεις του εθνικισμού και της ακροδεξιάς.

Οι προοδευτικές δυνάμεις μέσα από συνεργασίες και κοινούς αγώνες πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.  Η ΕΕ είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Το κεντρικό διακύβευμα του Συνεδρίου μας είναι το σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γεωργιάδης για μείωση του ΦΠΑ: «Εξετάζεται το σενάριο για τα βασικά διατροφικά είδη» (Video)

Μαργαρίτης Σχοινάς: Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΕ μετά τις γαλλικές εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:59