search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δηλώσεις Πλεύρη στις 11 για τη χαλάρωση των μέτρων

13.04.2022 09:43
plevris 3 new

«Τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό» ανακοινώνει στις 11:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει άρση των μέτρων για την πανδημία  αφού έχει αποφασίσει να αφήσει στην άκρη τον κορωνοϊό για το καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο τουρισμός που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα.

Όπως όλα δείχνουν από Σεπτέμβριο τα μέτρα θα επανέλθουν, εκτός κι αν η πανδημία παρουσιάσει σημαντική ύφεση.

Tι θα ανακοινώσει

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές Μαΐου δηλαδή μετά το Πάσχα (1η ή 2 Μαΐου), το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει στον «πάγο».

Πάντως το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναμένεται να επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο οπότε και εκτιμάται ότι η πανδημία θα επιστρέψει δριμύτερη.

Σε ότι αφορά στις μάσκες αυτές αναμένεται να διατηρηθούν στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στην εστίαση. Επίσης θα συνεχίζουν να είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Οι μαθητές πάντως αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να φορούν απαραίτητα μάσκες μέσα στις τάξεις κάτι το οποίο το είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του σε σχολείο.

Η μάσκα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άδικα είμαι φυλακή, τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχαν – Ο Μάνος φάνηκε τι είναι»

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα η κρίσιμη εισαγγελική πρόταση – Αλλαγή κατηγορητήριου ζητά η πολιτική αγωγή

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:43