search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:17
MENU CLOSE

Χυδαία επίθεση παπά σε τρανς γυναίκα – Την έδιωξε από συσσίτιο – «Βγάλε τα βυζιά και ξαναέλα»

19.04.2022 10:33
GEYMAAGAPIS
φωτογραφία αρχείου @Eurokinissi

Σε χυδαία τρανσφοβική επίθεση σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας προχώρησε ένας παπάς στην Καλλιθέα.

Η γυναίκα λόγω ανέχειας, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην ενορία της περιοχής, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα φύλου της, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την ξαναδεχθεί στο συσσίτιο, βρίζοντάς τη με χυδαίο τρόπο κάθε φορά που την έβλεπε.

Η γυναίκα αναζήτησε βοήθεια στον φορέα “RED UMBRELLA ATHENS”, με τα αρμόδια όργανα να καταθέτουν μήνυση στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ι. Κ. είναι μία τρανς γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας και η οποία πήγαινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προκειμένου να παραλάβει φαγητό από το συσσίτιο.

Όπως δήλωσε στο thepressproject.gr η δικηγόρος της, Αγγελική Σουγλέ, για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ήταν απαραίτητο να προσκομίσει έγγραφα όπως η αστυνομική της ταυτότητα, ένα λογαριασμό ΔΕΗ ο οποίος θα εξακριβώνει ότι το σπίτι της ανήκει στην εν λόγω ενορία και έναν εκκαθαριστικό προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί όλα τα οικονομικά κριτήρια.

Μόλις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρανς άτομο, καθώς οι άνθρωποι στην ενορία διάβασαν στοιχεία μη συμβατά με την εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορoνοϊού.

Όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά».

Όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτ@να για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία οικοδόμου με τρία παιδιά: Του ήρθε λογαριασμός ρεύματος 3.060 ευρώ! (Video)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση για τις «ύποπτες» αναζητήσεις φαρμάκων στη Google (video)

Καλαμπάκα: Καρφί 5 εκατοστών σφηνώθηκε στο… κεφάλι άνδρα! (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20