search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Τουρκία: Καταδίκη σε ισόβια για τον Οσμάν Καβαλά

25.04.2022 20:46
Τουρκία: Ισόβια σε 16 άτομα για ανατροπή της κυβέρνησης - Μεταξύ τους και ο επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά - Media

Σε ισόβια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους, καταδικάστηκε τη Δευτέρα (25/4) ο Οσμάν Καβαλά, στην Τουρκία.

Ο Τούρκος φιλάνθρωπος, ακτιβιστής και μαικήνας των τεχνών καταδικάστηκε με την κατηγορία ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο 64χρονος κρατείται εδώ και 4,5 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ζητήσει πέρυσι την αποφυλάκισή του, όμως τουρκικό δικαστήριο διέταξε να παραμείνει προφυλακισμένος.

Οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση, που έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, αφού συνεδρίασαν για λιγότερο από μία ώρα. Επτά συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών, με την κατηγορία ότι του παρείχαν υποστήριξη.

Ο Καβαλά, ένας γνωστός ακτιβιστής, κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρηματοδοτώντας τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 και στηρίζοντας το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον απαλλάξει για την κατηγορία της κατασκοπείας λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Οι τρεις συνήγοροί του στις αγορεύσεις τους μίλησαν για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και υποστήριξαν ότι η υπόθεση ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: «Μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό «έφερε» η Ουκρανία

Γαλλικές εκλογές: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τον Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν νίκησε αλλά η Άκρα Δεξιά είναι πλέον επικίνδυνη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:15