search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:44
MENU CLOSE

Μητσοτάκης – Τσίπρας γιατί δεν τολμούν ένα debate τύπου Γαλλίας;

27.04.2022 06:00
mitsotakis_tsipras_new

Το «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία» ακούγεται εδώ και χρόνια ανεξαρτήτως κυβερνήσεων ή ηγεσιών. Γιατί να μην αντιγράψουμε από τους φίλους Γάλλους και το Debate τους;

Το γαλλικό debate είχε ένα ωραίο στήσιμο τόσο σκηνοθετικά όσο και δημοσιογραφικά. Ήταν μάθημα και προς τους πολιτικούς μας αλλά και προς τους Έλληνες δημοσιογράφους και τα ελληνικά ΜΜΕ. Μπορεί στην τηλεθέαση να μην σάρωσε ή να μην καθόρισε την εκλογική αναμέτρηση στην Γαλλία ωστόσο φάνηκε πως την βραδιά της Τετάρτης συγκρούστηκαν δύο κόσμοι.

Μακρόν και Λεπέν αντάλλαζαν κουβέντες χωρίς τους δημοσιογράφους να παριστάνουν τους «τροχονόμους» ενώ πολλές φορές δεν ξεπερνούσαν τον χρόνο. Οι θεματικές ενότητες ήταν ήδη γνωστές: κόστος ζωής, κοινωνική πολιτική, υγεία, περιβάλλον, οικονομία, εκπαίδευση, νόμος και τάξη, μετανάστευση, μεταρρυθμίσεις. Εξαιρετικοί ήταν και οι δύο Γάλλοι συνάδελφοι.

Δηλαδή, στην ουσία τίποτα που να μοιάζει με την ελληνική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα – όταν αποφασίζεται να γίνει τηλεμαχία – βλέπουμε κάτι στείρο, χωρίς ζωντάνια και σίγουρα οριοθετημένο. Το αποστειρωμένο θέαμα των ελληνικών debate το κατηγορούμε χρόνια αλλά δεν το αλλάζουμε. Καμιά πλευρά δεν το βάζει στο τραπέζι εγκαίρως. Ούτε οι δημοσιογράφοι βέβαια. Δέχονται τους όρους των κομμάτων και δεν προβάλουν ένσταση.

Και εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά γιατί δεν αποφασίζουν από τώρα την διεξαγωγή του; Ποιος πιστεύει ότι δε θα είχε πολύ ενδιαφέρον ένα ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα;  Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό σε τηλεμαχία και σε μη προεκλογικές περιόδους. Θεωρεί – ίσως και δικαίως – ότι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του σημερινού πρωθυπουργού. Γιατί να μην το τολμήσουν; Βέβαια και ο Τσίπρας το ζητάει από την θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν το τόλμησε όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους ας αποφασίσουν τα ΜΜΕ ποιοι θα βρεθούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείονται δημοσιογράφοι από εφημερίδες ή ραδιόφωνα και να βλέπουμε μόνο τους παρουσιαστές των δελτίων των καναλιών εκείνων που σε καμία περίπτωση δε θα διέκοπταν το πρόγραμμά τους για να παρουσιάσουν live το debate.

Μητσοτάκης και Τσίπρας δε μπορούν να αντιπαρατεθούν σε ένα προεκλογικό debate; Ποια είναι αυτά τα φοβικά σύνδρομα που τους κυριεύουν; Στο κάτω – κάτω την χώρα θέλουν να κυβερνήσουν. Γιατί τους προστατεύουν τόσο πολύ τα κομματικά τους επιτελεία;

Διαβάστε επίσης:

Πιάσε μια ρώσικη με Ζαχάροβα!

«Ξεκαθαρίσματα» στον δρόμο για τον στελεχιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το ενεργειακό κόστος απειλεί τη μικρομεσαία επιχείρηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06