search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:23
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Οι αποστολές δυτικών όπλων στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη

28.04.2022 17:22
peskov-new

Η αυξημένη παροχή στρατιωτικής βοήθειας και όπλων από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο.

Τα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έγιναν καθώς η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρους  κάλεσε όλες τις δυτικές χώρες να διπλασιάσουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς το Κίεβο και να αρχίσουν να στέλνουν βαρέα όπλα στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τη χώρα να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή.

«Η τάση αυτή να πλημμυρίσει η Ουκρανία με όπλα, κυρίως βαρέα όπλα, αυτή είναι μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της ηπείρου και προκαλεί αστάθεια», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα λόγια του Πεσκόφ επανέλαβε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι αποστολές όπλων θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών.

«Υπάρχουν σαφείς παραλληλισμοί με την περίπτωση της Συρίας, όπου η Δύση έστειλε τεράστιες προμήθειες όπλων στη λεγόμενη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, αλλά [τα όπλα] πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά και κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η Ζαχάροβα την Πέμπτη.

Ευρεία κλιμάκωση «βλέπει» η Μόσχα - Media

Η Βρετανίδα υπουργός ζήτησε χθες Τετάρτη να αυξηθούν οι παραδόσεις βαρέων όπλων και αεροπλάνων στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα, αεροπλάνα – ψάξτε καλά στα αποθέματά σας, επιταχύνετε την παραγωγή. Πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», επεσήμανε η Τρας.

Ωστόσο η Βρετανίδα υπουργός διευκρίνισε ότι «αν και δεν υπάρχουν σχέδια η Βρετανία να στείλει όπλα όπως αεροπλάνα, σίγουρα επιθυμούμε να εργαστούμε με άλλες χώρες για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τον εξοπλισμό που χρειάζεται».

«Αν ο Πούτιν πετύχει, αυτό θα προκαλέσει ανείπωτη επιπλέον δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και θα έχει φρικτές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν θα νιώσουμε ποτέ ξανά ασφαλείς», επεσήμανε η Τρας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η Τρας εκτίμησε ότι «πρέπει να πάμε πιο μακριά».

«Ο Πούτιν δεν θα πρέπει να βρει πουθενά να χρηματοδοτήσει τον φρικτό του πόλεμο. Αυτό σημαίνει να σταματήσουν μια και καλή όλες οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου», υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Αλίνα Καμπάεβα: Επανεμφάνιση της ερωμένης του Πούτιν στη Μόσχα μετά από απουσία εβδομάδων

Μυστήρια στον πλανήτη Άρη: Συντρίμμια UFO ή… σκουπίδια Γήινων; (Photos)

Έλον Μασκ: Τα πέντε πρόσωπα του επιχειρηματία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:23