search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:54
MENU CLOSE

Υστερία στη Ρωσία: «Εξαφανίζεται» από τους δρόμους ό,τι θυμίζει την ουκρανική σημαία (Photos)

01.05.2022 06:00
rosia_new

Διαστάσεις υστερίας παίρνει στην Ρωσία η προσπάθεια να «εξαφανιστεί» από τους δημόσιους χώρους οτιδήποτε  έχει μπλε και κίτρινο χρώμα, που θα μπορούσε να θυμίζει την ουκρανική σημαία.

Ο ιστότοπος Themoscowtimes έκανε φωτορεπορτάζ, που αποδεικνύει την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Κάποιες φορές μάλιστα οι παρεμβάσεις στους δημόσιους χώρους αγγίζουν τα όρια της τρέλας.   

Στο αεροδρόμιο Χράμπροβο, στον ρωσικό θύλακο του Καλίνιγκραντ, το έμβλημα ήταν ένα πουλί με φόντο τον ήλιο που δύει, σε έναν συνδυασμό μπλε  και κίτρινου χρώματος. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έμεινε μπλε του πουλί, αλλά ο ήλιος… κοκκίνισε.

Στο στάδιο Τουιμάαντα του Γιακούτσκ, τα καθίσματα στις κερκίδες ήταν μπλε και κίτρινου χρώματος. Πριν από λίγες μέρες ξηλώθηκαν όλα. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την παρέμβαση, αλλά ο μάνατζερ του σταδίου, Ανατόλι Ταρτάκοφ δήλωσε ότι η αλλαγή δεν έχει σχέση με τον πόλεμο και την Ουκρανία, αντιθέτως επρόκειτο για «προγραμματισμένη  ανακαίνιση».

Ένας εξωτερικός τοίχος στο στάδιο της Δυναμό, στην πόλη Σταβροπόλ της νότιας Ρωσίας, ήταν διακοσμημένος με έναν ελέφαντα- σύμβολο του δυναμισμού της ομάδας- με φόντο τον μπλε ουρανό, σε συνδυασμό με το κίτρινο χρώμα στο έδαφος. Το γκράφιτι αυτό καταστράφηκε και έχει αντικατασταθεί με την εικόνα ενός Ρώσου στρατιώτη που κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί. Κυριαρχεί στη νέα σύνθεση το σύμβολο «Ζ», που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία. Από το γραφείο του Δημάρχου έγινε γνωστό ότι οι οδηγίες για την αλλαγή του γκράφιτι στο στάδιο δόθηκαν από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Το εμπορικό κέντρο Dirigible, που βρίσκεται στο Αικατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, είχε οροφή από μπλε και κίτρινα κεραμίδια. Ξηλώθηκαν για να αντικατασταθούν από κεραμίδια διαφορετικού χρώματος. Τοπικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στην απόφαση αλλαγής του χρώματος των κεραμιδιών στο εμπορικό κέντρο. «Είναι μια εμπορική επιχείρηση. Οποιαδήποτε εργασία συντήρησης δεν συντονίζεται από τη δημοτική αρχή», ανακοινώθηκε από το γραφείο του Δημάρχου της πόλης.

Στο Πεσκόφ, η αστυνομία εκλήθη για να επιβάλει την τάξη, όταν ένας κάτοικος εντοπίστηκε να …. έχει βάψει τον φράχτη του κήπου του σε χρώμα μπλε και  κίτρινο. Η τάξη αποκαταστάθηκε όταν ξαναβάφτηκε μερικώς ο φράχτης και το κίτρινο χρώμα έγινε μπλε σκούρο.

Σε ένα πάρκο της Μόσχας υπήρχαν δύο σκάμματα με άμμο, με το ξύλινο σκελετό βαμμένο σε κίτρινο-μπλε χρώμα. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν και γρήγορα το μπλε-κίτρινο χρώμα έγινε πράσινο…

Διαβάστε επίσης

Τσέλσι: Προσφορά – μαμούθ από τον ιδιοκτήτη της Νις, σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου σε 8 εφημερίδες που προτίθενται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα

Παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:50