search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08
MENU CLOSE

Γαύδος: Η δήμαρχος γκρέμισε τις καλύβες των ερημιτών μετά την «Αυτοψία» (Videos)

07.05.2022 17:15
gavdos

Έξαλλη έγινε η δήμαρχος Γαύδου με την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ που ήταν αφιερωμένη στους ερημίτες της Γαύδου.  

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη, μαζί με συνεργείο της δημοτικής αρχής, γκρέμισε τις αυτοσχέδιες καλύβες και απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η απόφαση για γκρέμισμα των καλυβιών και για απομάκρυνση των “Survivors” από τις παραλίες της Γαύδου ήταν ειλημμένη από καιρό, όμως υλοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την προβολή της εκπομπής στον Alpha.

«Οι πρόχειρες κατασκευές αυτές που έχουν αναγερθεί στις παραλίες του νησιού και από τη μια μεριά υποβαθμίζουν το περιβάλλον και από την άλλη ελλοχεύουν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι δάση καλύπτουν το 80% της έκτασης του νησιού και η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε το νησί μας. Όποιος θέλει να έρθει στη Γαύδο να δουλέψει να δημιουργήσει να χτίσει τη ζωή του είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι αυτή η συμπεριφορά. Να οικειοποιείσαι δηλαδή τους φυσικούς πόρους του τόπου, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους προς ίδιον όφελος, να παρασιτείς σε αυτούς τους τόπους και να έχεις παραβατική συμπεριφορά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ο τόπος έχει ανάγκη από παραγωγικό κόσμο», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Καταδίωξη στη Νέα Σμύρνη: Τι υποστήριξε ο 27χρονος για το καλάσνικοφ

ΑΠΘ: Γκρέμισαν με βαριοπούλες το ισόγειο του Βιολογικού (Photos)

Έλενα Αθανασοπούλου: Δεν κατήγγειλα, μήνυσα τον Κώστα Κωστόπουλο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08