search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Η απάντηση της Coca-Cola για το πρόστιμο 2,6 εκατ. ευρώ: «Έχουμε προ πολλού πληρώσει, δεν χρωστάμε τίποτα»

10.05.2022 11:14
coca_cola_new
credit: pixabay

Η εταιρεία Coca-Cola HBC Holdings BV, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα αναφορικά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεών της με τις οποίες ζητούσε να αναιρεθούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επί φορολογικών ζητημάτων ύψους περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση τονίζοντας πως έχει προ πολλού πληρώσει το συνολικό ποσό βεβαιωθέντων φόρων και προσαυξήσεων που αφορούν τις υποθέσεις αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εταιρεία Coca-Cola HBC Holdings BV δηλώνει ότι έχει ήδη και προ πολλού καταβάλει το συνολικό ποσό βεβαιωθέντων φόρων και προσαυξήσεων που αφορούν τις υποθέσεις αυτές και συνεπώς δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ή επιπλέον υποχρέωση της εταιρείας για καταβολή.

Οι αποφάσεις, στις οποίες αναφέρονται τα δημοσιεύματα, αφορούν σε αιτήσεις αναίρεσης που ασκήθηκαν από την εταιρεία, οι οποίες αμφισβητούσαν εύλογα τις εν λόγω φορολογικές επιβαρύνσεις ως αχρεωστήτως καταβληθείσες».

Η απόφαση του ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες (9/5) τις αιτήσεις της εταιρείας Coca-Cola Ηοldings BV που ζητούσε να αναιρεθούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με τις οποίες υποχρεωνόταν να καταβάλλει περίπου 2,6 εκατ. ευρώ για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων, παρελθόντων ετών λόγω ανακριβών δηλώσεων.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου αμφισβήτησε τον τρόπο φορολόγησης των αλλοδαπής προέλευσης (Κύπρος) μερισμάτων της Coca-Cola και εξέδωσε φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος καταλογίζοντας διαφορές κύριου φόρου εισοδήματος, πρόσθετο φόρο και πρόστιμα, λόγω ανακριβών φορολογικών δηλώσεων διαφόρων οικονομικών ετών (2008, 2009, κλπ).

Οι φορολογικές αρχές αμφισβήτησαν τον τρόπο φορολόγησης των μερισμάτων της αλλοδαπής που προκύπτει από την σχετική διμερή σύμβαση φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είχαν ζητήσει την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Οι φορολογικές αρχές καταλόγισαν στην Coca-Cola περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, καθώς έχουν επιβληθεί πρόσθετη φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κλπ. 

Τέλος, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με 5 αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμες και αλυσιτελείς τις αναιρέσεις της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αυξήσεις στη βενζίνη – «Ζαλίζει» η τιμή της αμόλυβδης – Σε ποιες περιοχές φτάνει τα 2,5 ευρώ (video)

ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται τα εκκαθαριστικά στο TAXISNET – Πότε καταβάλλεται η πρώτη από τις δέκα δόσεις

Μέχρι τέλος Μαΐου η καταβολή της 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ – Την Τρίτη η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:01